
Η αμερικανική ψηφιακή ειδησεογραφική πλατφόρμα Ozy δεν υπάρχει πλέον, μετά τις αποκαλύψεις για τα τερατώδη ψέματα ηγετικών στελεχών της προκειμένου να προσελκύσουν επενδυτές.
Δεν απάντησε
Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η εταιρεία δεν απάντησε, ούτε έδωσε συνέχεια ο γενικός διευθυντής της Κάρλος Ουότσον μετά την ανακοίνωση της αναστολής της δραστηριότητάς της από το διοικητικό της συμβούλιο, στην οποία αναφέρθηκαν χθες αρκετά άλλα αμερικανικά ΜΜΕ.
Η πλατφόρμα, που ίδρυσε το 2013 ο δημοσιογράφος και επιχειρηματίας Κάρλος Ουότσον, αστέρας τηλεοπτικών δικτύων, υποστηριζόταν από προσωπικότητες όπως μεταξύ άλλων η Λορίν Πάουελ Τζομπς, η χήρα του συνιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς.
Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Crunchbase, η Ozy Media συγκέντρωσε συνολικά κάπου 70 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές.
Η πλατφόρμα αναρτούσε άρθρα, πόντκαστ και βίντεο, με περιεχόμενο ενημερωτικό καθώς και ψυχαγωγικό, κατά το υπόδειγμα άλλων μέσων ενημέρωσης του διαδικτύου, όπως οι ιστότοποι BuzzFeed και Refinery29.
Ομως, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας The New York Times, που άρχισε να δημοσιεύει αποκαλύψεις την Κυριακή, ηγετικά στελέχη της πλατφόρμας παραφούσκωναν εσκεμμένα τους αριθμούς των επισκέψεων στην ίδια και στην παρουσία της σε άλλους ιστότοπους, ειδικά στο YouTube.
Ζήτησε συγγνώμη
Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης τον Φεβρουάριο με αντιπροσώπους της τράπεζας Goldman Sachs, που εξέταζε το ενδεχόμενο να επενδύσει 40 εκατομμύρια δολάρια στο μετοχικό κεφάλαιο της Ozy, ο Σαμίρ Ράο, συνιδρυτής, δεύτερος τη τάξει και οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, παρέστησε τον εκπρόσωπο του YouTube, αποκάλυψαν οι Τάιμς.
Απευθυνόμενος στους τραπεζικούς με αυτήν την πλαστή ταυτότητα, ο Σαμίρ Ράο τους διαβεβαίωσε πως η Ozy είχε μεγάλη επιτυχία στο YouTube, τόσο ως προς τον αριθμό των θεάσεων όσο και ως προς τον τζίρο της από διαφημίσεις.
Οι αντιπρόσωποι της τράπεζας αντιλήφθηκαν γρήγορα πως βρίσκονταν μπροστά σε απόπειρα εξαπάτησής τους και ο Κάρλος Ουότσον αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.
Η Ozy εξάλλου διατεινόταν πως η εκπομπή «The Carlos Watson Show», που άρχισε να παράγεται το 2020, ήταν το «πρώτο τοκ-σόου του Amazon Prime», της πλατφόρμας βίντεο της εταιρείας του Τζεφ Μπέζος, χωρίς τη συναίνεση του διαδικτυακού κολοσσού του Σιάτλ και ενώ η εκπομπή ούτε προωθείτο ούτε χρηματοδοτείτο από την Amazon.
Ακόμη, η Ozy προσέλκυσε διάφορους διάσημους προσκεκλημένους στην εκπομπή του Κάρλος Ουότσον διαβεβαιώνοντάς τους πως οι συνεντεύξεις θα προβάλλονταν στο αμερικανικό καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο A&E, ενώ δεν υπήρχε καμιά τέτοια συμφωνία.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Latest News

Και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος με ιδιωτικό πανεπιστήμιο - Η αίτηση στην Ελλάδα
Με το ιδιωτικό πανεπιστήμιο, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στοχεύει στην επέκταση των προπτυχιακών και των μεταπτυχιακών του προγραμμάτων

Bloomberg: Η Ελλάδα θα δαπανήσει 25 δισ. ευρώ για την άμυνα τα επόμενα 12 χρόνια
Το ρεπορτάζ του Bloomberg για το εξοπλιστικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Εξοπλιστικό πακέτο 25 δισ. ευρώ με ορίζοντα 12ετίας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στη Βουλή το πλαίσιο του νέου εξοπλιστικού προγράμματος

ΠΟΜΙΔΑ: Αιτήματα προς την πολιτεία για τον καθαρισμό οικοπέδων
Η ΠΟΜΙΔΑ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους

Ψαρεύουν θύματα με τη μέθοδο «Caller ID Spoofing» – Προσοχή σε αυτόν τον αριθμό
Οι αρχές εφιστούν την προσοχή για τηλεφωνική απάτη – Καλούν από αριθμούς που εμφανίζονται ως οι επίσημοι αριθμοί δημόσιων υπηρεσιών

Εξοπλιστικό: Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την Άμυνα
Κόντρα κορυφής αναμένεται σήμερα στη Βουλή, στην προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στις 11:00, για την αμυντική πολιτική της χώρας

Γαλάζιο αντάρτικο για τις αυξήσεις στους ενστόλους
Νυν και πρώην υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ βάλλουν κατά του Μαξίμου και του υπ. Οικονομικών ζητώντας την επέκταση του δημοσιονομικού μέτρου σε ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό και Πυροσβεστική

Πέθανε ο Βαλ Κίλμερ - Θρυλικός ηθοποιός του Batman και του Top Gun
Σε ηλικία 65 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ.

ΚΕΦΙΜ: Τα προβλήματα από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο περί ευθύνης υπουργών – Οι τρόποι επίλυσης
Τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης του ΚΕΦΙΜ

Σε μία πλατφόρμα όλες οι διαθήκες
Για πρώτη φορά δημιουργείται ηλεκτρονικό μητρώο για ιδιόγραφες διαθήκες - Για ταχύτητα, ασφάλεια, μυστικότητα και αποσυμφόρηση δικαστηρίων μιλάει η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών