Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων ανήλθαν τη Δευτέρα οι τιμές του χρυσού, εν μέσω των προσδοκιών της αγοράς ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει σύντομα να μειώνει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων της πανδημίας.

Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.764,60 δολάρια ανά ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ κέρδισαν 0,4% στα 1.764,90 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου, μειώθηκε στο χαμηλότερο από τις 29 Σεπτεμβρίου, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να πλησιάζει την πληθωριστική εντολή για την αύξηση των επιτοκίων, δήλωσε ο πρόεδρος της Philadelphia Fed Bank, Πάτρικ Χάρκερ, αλλά μπορεί να περάσει ένα έτος ή περισσότερο μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της κεντρικής τράπεζας για απασχόληση για να επιτραπεί πραγματική αύξηση των επιτοκίων

Οι όροι της Fed για αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσαν να πληρούνται μέχρι το τέλος του 2022, δήλωσε την Παρασκευή η πρόεδρος της Cleveland Fed Bank Loretta Mester, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα επανέλθει στον στόχο της κεντρικής τράπεζας το επόμενο έτος.

Ο χρυσός θεωρείται παραδοσιακά ως αντιστάθμιση πληθωρισμού, αν και τα μειωμένα κίνητρα της κεντρικής τράπεζας και οι αυξήσεις των επιτοκίων τείνουν να αυξήσουν τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές