Παρά το γεγονός ότι η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας δεν οδήγησε σε κάποιο νέο συμπέρασμα λόγω του στενού εύρους διακύμανσης και της αδιαφορίας των επενδυτών, ωστόσο οι σταθεροποιητικές τάσεις είναι μάλλον θετικό σημάδι για τον Γενικό Δείκτη.

Και μάλιστα, η ενδοσυνεδριακή ανοδική αντίδραση από τις 869 μονάδες σε συνδυασμό με τη βάση των 855 δίνουν ένα καθαρό σημείο εξόδου από τις όποιες, ριψοκίνδυνες, αγοραστικές θέσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι το momentum είναι σαφώς πτωτικό, με τον Δείκτη να κοιτάει την περιοχή των 835-840 μονάδων, που συνταιριάζει και με τη μεσοπρόθεσμη στήριξη στην πλαγιοανοδική κίνηση.

Η συναλλακτική δραστηριότητα των 43 εκατομμυρίων ευρώ ήταν χαμηλή, συνυπολογίζοντας ότι τα 7,52 εξ αυτών, ήτοι το 17%, αφορούσαν σε πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών. Τα πιο αξιόλογα ήταν αυτά στις μετοχές της Performance και Epsilon (1,35 και 1,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα), αναλογιζόμενοι τη -μικρή- κεφαλαιοποίηση των εταιρειών αυτών.

Τέλος, η επιβάρυνση που αναμένεται να δεχτεί το ΧΑΑ οφείλεται εν πολλοίς στο γενικότερo αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να βρίσκονται στις αρνητικές -πλέον- περιοχές τους υπό τη σκιά της παρέμβασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και των μόνιμα παρατηρούμενων πληθωριστικών πιέσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News