Τάσεις ανάκαμψης επικρατούν σήμερα στη Wall Street, αν λάβουμε υπόψη την κατεύθυνση που δείχνουν τα futures, μετά τις έντονες πιέσεις της χθεσινής μέρας κυρίως για τις τεχνολογικές μετοχές.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones ενισχύονται κατά 159 μονάδες, τα futures του S&P 500 ανεβαίνουν κατά 20 μονάδες και τα futures του Nasdaq κερδίζουν 66 μονάδες.

Στον τεχνολογικό κλάδο, όλα τα μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα καλύπτουν προσυνεδριακά μέρος του χθεσινού χαμένου εδάφους, κάτι που αφορά και την μετοχή του Facebook, η οποία χθες κατρακύλησε κατά 5%, λόγω του πολύωρου μπλάκαουτ σε FB, Instagram και WhatsApp.

Θυμίζουμε πως χθες ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,94%, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,30%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε βουτιά κατά 2,14%.

Ο Nasdaq ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος του περασμένου μήνα, καθώς το άλμα στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων οδήγησαν σε μαζική εκροή κεφαλαίων από τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου και φαίνεται πως η πίεση αυτή θα συνεχιστεί και μέσα στον Οκτώβριο.

Εξάλλου, η ανοδική πορεία των αποδόσεων συνεχίζεται και σήμερα, αν και μικρά κέρδη. Ενδεικτικά η απόδοση του 10ετούς βρίσκεται στο 1,489%.

Ανοδικά κινείται και το αμερικανικό δολάριο με την ισοτιμία με το ευρώ να βρίσκεται στο 1,16 και το δείκτη δολαρίου να ενισχύεται 0,14% στο 93,91.

Τα κέρδη του διευρύνει και το πετρέλαιο στον απόηχο της απόφασης του ΟΠΕΚ να διατηρήσει σε μετριοπαθή επίπεδα την αύξηση της προσφοράς. Έτσι το Brent ενισχύεται κατά 1,38% στα 82,35 δολάρια, ενώ το αμερικανικό WTI έχει ανέβει στα 78,50 δολάρια. Στον αντίποδα ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,35% στα 1.759 δολάρια

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street