Σε στάση πλησίον αλλά πάνω από τις 870 μονάδες τελεί το ελληνικό χρηματιστήριο από χθες, χωρίς να προχωρά σε κινήσεις που μπορεί να ανεβάσουν το επίπεδο κινδύνου στα μεγάλα χαρτοφυλάκια. Η αμυντική μάλιστα στάση έχει βοηθήσει την αγορά να κρατήσει έναν «αέρα» 15-20 μονάδων πάνω από τα κρίσιμα τεχνικά επίπεδα που μπορεί να δοκιμαστούν εάν συνεχιστεί το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Βέβαια αυτή η στάση αναμονής δεν μπορεί να συντηρηθεί επί μακρόν. Και το μεγάλο ερώτημα είναι εάν θα διακοπεί με θετική ή με αρνητική κίνηση. Για το πρώτο σενάριο οι προϋποθέσεις μια ισχυρής οικονομίας μπορεί να λειτουργήσουν υποστηρικτικά, όμως το αρνητικό διεθνές κλίμα δεν αποκλείεται να γύρει τις πιθανότητες στο δεύτερο σενάριο.

Και στο ερώτημα σχετικά με αυτές τις πιθανότητες των σεναρίων είναι ότι εάν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών, την αύξηση πληθωρισμού και τιμών της ενέργειας τότε η εγχώρια αγορά δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί ουσιαστικά.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων η Motor Oil και τα Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν κέρδη 2,48% και 2,14% αντίστοιχα, με τις Εθνική, Μυτιληναίο και Jumbo να λειτουργούν θετικά.

Στον αντίποδα όμως βρίσκονται οι πιέσεις σε ΕΧΑΕ και Aegean πρωτίστως, αλλά και Πειραιώς, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank και ΟΠΑΠ δευτερευόντως που αντισταθμίζουν τις αγοραστικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών