Την εικόνα της σταθεροποίησης πέριξ των 870 μονάδων «επιλέγει» και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βέβαια αν και παραμένει καθηλωμένο κοντά στα χαμηλά του τελευταίου μήνα, δείχνει αντοχές έναντι των διεθνών αναταράξεων. Εως ότου μάλιστα εξομαλυνθεί το διεθνές κλίμα, κρίνεται από τους αναλυτές ως θετική η πορεία της αγοράς, έστω και αν είναι πλάγια και με χαμηλό τζίρο.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον όμως στη σύγκριση του ΧΑ με το κλίμα στις διεθνείς αγορές, είναι ότι σε αντίθεση με τις τεχνολογικές πιέσεις που δέχονται οι μεγάλοι παγκόσμιοι δείκτες, το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκει σήμερα στηρίξεις από τον κλάδο της ενέργειας. Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ και άλλοι τίτλοι δίνουν κάποιες στηρίξεις σημαντικές, έναντι των πιέσεων σε Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ και τράπεζες, με τη μεταβλητότητα όμως να είναι παρούσα και έντονη, δεδομένων και των χαμηλών συναλλαγών.

Έτσι αν καταφέρει να ξεπεράσει τον σκόπελο του αρνητικού διεθνούς κλίματος, τότε οι πιθανότητες μιας αντίδρασης και πάλι προς τη ζώνη των 900 μονάδων κρίνεται περισσότερο πιθανή, από τους περισσότερους αναλυτές. Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος θα κρίνει πολλά, καθώς οι στηρίξεις στο ΧΑ δεν έχουν μεγάλες αντοχές σε ένα μακρύ διεθνή κλοιό πιέσεων.

Ο γενικός δείκτης κινείται στη ζώνη των 871 μονάδων με μικρές απώλειες, ισορροπώντας επί της ουσίας στις ελεγχόμενες πιέσεις των περισσοτέρων τίτλων του. Ενδεικτικό είναι ότι πέραν των παραπάνω τίτλων που ξεχωρίζουν, οι διακυμάνσεις σε ΟΤΕ, Εθνική, Coca Cola, Alpha Bank και Eurobank δεν ξεπερνούν το -0,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών