
Ο κολοσσός εξόρυξης διαμαντιών De Beers ξεκινά έρευνες στον πυθμένα του ωκεανού στα ανοικτά των ακτών της Γροιλανδίας, αναζητώντας πολύτιμα κοιτάσματα θαλάσσιων διαμαντιών.
Η οκταήμερη έρευνα περίπου 800 χιλιομέτρων βυθού στα δυτικά παράλια της Γροιλανδίας, κοντά στην πόλη Maniitsoq, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της Γεωλογικής Υπηρεσίας της Δανίας και της Γροιλανδίας (GEUS).
Το GEUS επιβεβαίωσε ότι είχε πραγματοποιήσει την έρευνα για λογαριασμό της De Beers και είπε ότι θα χρειαστούν μήνες προκειμένου να αναλυθούν τα ευρήματα.
Η De Beers, η οποία μαζί με τη ρωσική Alrosa είναι ένας από τις κορυφαίες εταιρείας εξόρυξης διαμαντιών στον κόσμο, δήλωσε ότι η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε βάθος νερού μεταξύ 50 και 200 μέτρων, ήταν προκαταρκτική.
«Το επίκεντρο της μικρής κλίμακας έρευνας πρώιμου σταδίου είναι να κατανοήσει την τοπογραφία της περιοχής», δήλωσε η De Beers.
Είναι γνωστό ότι κοιτάσματα διαμαντιών, που δημιουργήθηκαν υπό υψηλή πίεση σε ηφαίστεια, υπάρχουν στην ξηρά στη δυτική Γροιλανδία.
Τα υπεράκτια διαμάντια είναι γενικά υψηλότερης ποιότητας και απαιτούν υψηλότερη τιμή, επειδή τυχόν πετράδια με ελαττώματα τείνουν να μην επιβιώσουν κατά την εξόρυξή τους από τη θάλασσα.
Από τη δεκαετία του 1990, η παραγωγή διαμαντιών συγκεντρώθηκε στη Ναμίμπια, που αντιπροσωπεύει περίπου το 75% του όγκου παραγωγής.
Στη Ναμίμπια, η De Beers έχει μια κοινοπραξία 50/50 με την κυβέρνηση.
Το νησί της Αρκτικής είναι πλούσιο σε ορυκτούς πόρους αλλά διαθέτει μόνο δύο μικρά ορυχεία παραγωγής. Η εξορυκτική βιομηχανία της κυριαρχείται από μικρές εταιρείες εξερεύνησης, αν και η Anglo American εξασφάλισε μια σειρά αδειών χερσαίας εξερεύνησης το 2018 και το 2019.
Η ζήτηση είναι μεγάλη για ορυκτά, όπως ο χαλκός και το κοβάλτιο, που απαιτούνται για τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Η ζήτηση για διαμάντια, η οποία συνδέεται στενά με το ΑΕΠ, είναι πιο αβέβαιη, αν και έχει ανακάμψει από τον αντίκτυπο της πανδημίας.


Latest News

Συναγερμός για το οικοσύστημα από τον Εμανουέλ Μακρόν
Την ώρα που το Εφετείο καταδίκαζε τη Μαρίν Λεπέν, ο γάλλος πρόεδρος δημιουργούσε Συμβούλιο Οικολογικού Σχεδιασμού

Στο 2,3% ο πληθωρισμός στη Γερμανία - Προσδοκίες για μείωση επιτοκίων
Τα νέα δεδομένα έρχονται σε κρίσιμο σημείο για την Γερμανία, καθώς οι δασμοί του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι προ των πυλών

Δασμοί Τραμπ: Πορεία προς την ανεξαρτησία της Ευρώπης λέει η Λαγκάρντ
Η Λάγκαρντ εκτιμά ότι είναι η στιγμή που η Ευρώπη θα πρέπει να πάρει τη μοίρα στα χέρια της

Στον «πυρετό» των crypto η οικογένεια Τραμπ - Τώρα επενδύει και στην... εξόρυξη
Η εταιρεία Έρικ Τραμπ και Ντόναλν Τραμπ Τζούνιορ μπαίνει στο χώρο εξόρυξης bitcoin

Το 50% των τσιπ κέντρων δεδομένων φέτος θα έχει σχεδιαστεί από την Arm
Οι επεξεργαστές της Arm αποκτούν δημοτικότητα λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας - Οι Amazon, Google, Microsoft σχεδιάζουν τσιπ κέντρων δεδομένων που βασίζονται σε τεχνολογία της Arm

Γιατί η Mediobanca καταγγέλει τους δύο μεγαλύτερους μετόχους της στην ΕΚΤ
Η ιταλική τράπεζα έχει εκφράσει ανησυχίες ότι οι ενέργειες των δύο δισεκατομμυριούχων μετόχων θα μπορούσαν να τους δώσουν τον έλεγχο τριών μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Ιταλία

UBS: Οι δασμοί Τραμπ θα φέρουν νέα αναταραχή - Χαμηλώνει τον πήχη για τον S&P 500
Η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει έναν νέο γύρο «αμοιβαίων» δασμών στις 2 Απριλίου, αφού επέβαλε μια σειρά δασμών στην Κίνα, το Μεξικό και τον Καναδά

Πώς οι δαπάνες της Γερμανίας αυξάνουν το κόστος δανεισμού σε όλη την ευρωζώνη
Οι επενδυτές προειδοποιούν ότι οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων θα μπορούσαν να δυσκολέψουν ολόκληρη την ευρωζώνη να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες

Πληθωρισμό 3,5% και κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ «βλέπει» η Goldman Sachs
Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος από τους δασμούς της 2ας Απριλίου είναι μεγαλύτερος από ό,τι πολλοί συμμετέχοντες στην αγορά είχαν υποθέσει προηγουμένως, επισημαίνει η Goldman Sachs

Αν «υπαναχωρήσει» θα έχει μεγάλα προβλήματα - Η απειλή Τραμπ στον Ζελένσκι για σπάνιες γαίες
«Προσπαθεί να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία για τις σπάνιες γαίες κι αν το κάνει θα έχει μεγάλα προβλήματα, πολύ μεγάλα προβλήματα», δηλώνει ο Τραμπ για τον πρόεδρο της Ουκρανίας.