
Στις πληθωριστικές πιέσεις που δέχεται η οικονομία μας αλλά και στο νέο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του ΑΝΤ1. Όπως είπε ο υπουργός, πιθανότατα αύριο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα ανακοινώσει το νέο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σε ότι αφορά τις παρελάσεις, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η βούληση είναι να πραγματοποιηθούν, αλλά είναι λογικό να υπάρχουν ενδοιασμοί για τις περιοχές που τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι επιβαρυμένα. Σημείωσε ότι αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις και γι΄ αυτό από τον υπουργό τον κ. Πλεύρη, ενώ συμπλήρωσε ότι λυπάται για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη βόρεια Ελλάδα.
Σχολιάζοντας τους θανάτους στη χώρα μας από επιπλοκές του κορωνοϊού σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είπε ότι τον τελευταίο καιρό τα ποσοστά είναι όντως αυξημένα κι αυτό οφείλεται στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα μας που κυμαίνεται περίπου στο 65%, ενώ για παράδειγμα στις χώρες της βόρειας Ευρώπης ξεπερνάει το 90%.
Αποζημιώσεις
Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν αποζημιώσεις και μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από τα μέτρα που λαμβάνονται σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, το απέκλεισε λέγοντας πως η οικονομία δεν θα αντέξει έναν νέο γύρο παροχών. Τόνισε δε ότι την ουσιαστική ευθύνη για την κατάσταση αυτή, την έχουν όσοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν.
Αναφερόμενος στις πληθωριστικές πιέσεις που δέχεται η οικονομία μας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η χώρα μας έχει χαμηλότερο πληθωρισμό από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Πρόσθεσε δε ότι η σημερινή κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε κάνει μόνο μειώσεις φόρων και καμιά αύξηση.
Αν όμως προχωρήσει σε μια μεγάλη μείωση για παράδειγμα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, για τον οποίο παραδέχθηκε ότι είναι πολύ υψηλός, αυτό θα έχει επιπτώσεις στα δημόσια οικονομικά.
Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως όσο η ανάπτυξη προχωράει, με αυτούς τους ρυθμούς, τότε η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να εξετάσει κι άλλα μέτρα μείωσης της φορολογίας και ανακούφισης των πολιτών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News
![ΤτΕ: Στα 4,1 δισ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα το α΄ τρίμηνο [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/thumbnail_stocks_agores_merismata_xrimatistirio_shutterstock_-600x414.jpg)
ΤτΕ: Στα 4,1 δισ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα το α΄ τρίμηνο [πίνακας]
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος

Ντόναχιου σε Μητσοτάκη: Εξαιρετική η επιτυχία της ελληνικής οικονομίας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου στο Μέγαρο Μαξίμου

ΙΟΒΕ: Επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης - Βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών
Οι προσδοκίες στη Βιομηχανία βελτιώθηκαν σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, ενώ και σε ετήσια βάση διαμορφώνονται υψηλότερα, σύμφωνα με το δελτίο του ΙΟΒΕ

Η Ελλάδα αποκτά Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Για πρώτη φορά σε επίσημο κείμενο της Ε.Ε. τα απώτατα δυνητικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Πώς μπορεί να «φουσκώσει» ο κρατικός κουμπαράς – Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα;
Τα εμπόδια και οι ευκαιρίες για να αυξηθεί το πλεόνασμα – Υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε η κυβέρνηση να δώσει κοινωνικό μέρισμα

Τρομακτική αύξηση των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων
Πρωτοβουλία για κοινωνικό διάλογο γύρω από τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας ζητά από την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ

Ο κίνδυνοι, η στάσιμη παραγωγικότητα και οι επενδύσεις – Τα «καμπανάκια» του ΙΟΒΕ
Αν ο κίνδυνος μιας έντονης κρίσης είναι πολύ μικρός (αναφορικά με τους δασμούς), δεν ισχύει το ίδιο για το ενδεχόμενο στασιμότητας στην ελληνική οικονομία

Ταμείο Ανάκαμψης: Τα πρώτα μαθήματα από το RRF – Τα συμπεράσματα των ευρωβουλευτών από την Αθήνα
Oι ευρωβουλευτές της Ομάδας Εργασίας για την εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας βρίσκονται από χθες στην Αθήνα

Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση
Στόχος της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για το διαμορφωμένο στρατηγικό πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο

Στα 41,7 δισ. αυξήθηκαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια των Ελλήνων θεσμικών το α' 3μηνο του 2025
Oι υψηλότερες αποδόσεις καταγράφηκαν στους μετοχικούς Ο.Σ.Ε.Κ.Α. Δείκτη με 16,13%