Υπό έλεγχο προσπαθεί να κρατήσει τις απώλειες του το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και δεν μπορεί να αποδεσμευτεί από το αρνητικό διεθνές κλίμα, δείχνει όμως ότι έχει τις δυνάμεις να κρατήσει τη ζώνη των 870 μονάδων.
Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,98% στις 873,48 μονάδες, έχοντας μάλιστα αρκετά ικανοποιητικό τζίρο.
Κρατάει… χαρακτήρα
Αυτό που παρατηρείται και σήμερα, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, είναι ότι το ΧΑ καταφέρνει να κρατήσει… χαρακτήρα, όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr, έναντι των αναταράξεων διεθνώς. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να διαφοροποιηθεί πλήρως, αλλά ότι δείχνει αντοχές κρατώντας ένα σημαντικό περιθώριο πάνω από τις κρίσιμες 850 μονάδες είναι ένα θετικό μήνυμα μετά από την πολύμηνη συσσώρευση.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι αυτή η όψη που εμφανίζει η ελληνική αγορά το τελευταίο διάστημα έχει διττή ανάγνωση. Από τη μία είναι θετική έναντι των διεθνών αναταράξεων, αλλά από την άλλη ενώ έχει ισχυρούς ανοδικούς καταλύτες, με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας να είναι στην πρώτη θέση, δεν μπορεί να τους υλοποιήσει. Ο λόγος δεν διατυπώνεται μονολεκτικά, καθώς είναι συνάρτηση ενός περίπλοκου περιβάλλοντος, εντός και εκτός συνόρων.
Η εικόνα στο ταμπλό
Έτσι σε αυτό το περίπλοκο περιβάλλον, οι πιέσεις σε Coca Cola, Jumbo, Μυτιληναίο, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Alpha Bank είναι ισχυρές και επηρεάζουν σαφώς την αγορά, όπως άλλωστε τα μικρά αλλά αρνητικά πρόσημα σε Eurobank, ΟΠΑΠ, Πειραιώς και ΔΕΗ.
Στον FTSE 25 υπάρχουν και κάποιες μικρές ανοδικές κινήσεις, όπως αυτές σε ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΧΑ, αλλά ακόμη είναι πολύ περιορισμένες.
Latest News
Σε ελεύθερη πτώση το ΧΑ, έχασε 2,70% με τράπεζες στο -4%
Η διάσπαση των 1.527 μονάδων στο χρηματιστήριο Αθηνών θέτει τις βάσεις για μεγαλύτερη κίνηση στην ζώνη των 1.500 μονάδων
Στο 2% η βουτιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Ισχυρές οι διεθνείς πιέσεις
Αν και προσπάθησε να αναχαιτίσει τις πιέσεις, εν τέλει το ΧΑ υποκύπτει σε αυτές
Στη Λεωφόρο Αθηνών φτάνουν τα κύματα του διεθνούς sell off
Η αγορά δείχνει να έχει κάποιες δυνάμεις να κρατήσει υπό έλεγχο τις πιέσεις
Η «χρυσή 4ετία» του ΧΑ - Το ράλι του τραπεζικού δείκτη
Η συνολική κεφαλαιοποίηση του ΧΑ αυξήθηκε κατά 49,280 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 103,145 δισ. ευρώ, στο τέλος του 2024
Μετά το January effect τι; - Τι προβλέπουν οι αναλυτές για το 2025
Πώς προβλέπεται να κινηθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών τη νέα χρονιά - H Moody's και η αναβάθμιση σε αναπτυγμένη αγορά
Με άνοδο 5,4% έκλεισε το ΧΑ τον Ιανουάριο - Με κέρδη 15,6% η πρώτη εβδομάδα της Alter Ego Media
Στο ΧΑ η επιτυχημένη Δημόσια Προσφορά της Alter Ego Media ήταν το μεγάλο κέρδος του μήνα
Συγκρατεί το επιλεκτικό profit taking το Χρηματιστήριο Αθηνών - Κέρδη για ΔΕΗ και Τιτάν
Μόνο θετικά είναι τα μηνύματα που δίνει το Χρηματιστήριο Αθηνών - Αρχίζει το νέο έτος με ένα σημαντικό προβάδισμα
Χαμηλά τα κέρδη, υψηλός ο τζίρος στο ΧΑ
Το χρηματιστήριο Αθηνών κλείνει τον μήνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού έχει περάσει επιτυχώς και τα διορθωτικά τεστ των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών
Πάνω από 800 εκατ. έχει επενδύσει το Norges Bank στην Ελλάδα – Οι 42 θέσεις του
Οι μεγαλύτερες θέσεις του Norges Bank είναι στις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς, ενώ σημαντική είναι και η έκθεσή του σε Metlen, Εθνική, Jumbo, Motor Oil, ΟΤΕ και ΓΕΚ Τέρνα.
Ανατροπή και θετικό κλείσιμο στο ΧΑ - «Ξέσπασε» η Optima Bank
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,30% στις 1.550,72 μονάδες