
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, κ. Γιώργο Αδαμίδη, είχε σήμερα, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), κ. Γιώργος Καββαθάς , στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την οργάνωση και τον προγραμματισμό του αγώνα της ενάντια στον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, απευθύνοντας πρόσκληση για συστράτευση προς τη ΓΣΕΒΕΕ και για την συμμετοχή των εκπροσώπων της σε κοινή συνέντευξη τύπου στις 15 Οκτωβρίου 2021 , ημέρα που θα πραγματοποιηθεί και η κεντρική κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στο Σύνταγμα.
Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ χαρακτήρισε την απόφαση για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ, με τη μη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου ως καταστροφική και έκανε λόγο για αιφνιδιασμό από την πλευρά της Διοίκησης της εταιρείας και ανέφερε ότι ο τρόπος με τον οποίο έχει εξελιχθεί η όλη διαδικασία δημιουργεί ερωτηματικά. Εκτενής ήταν η αναφορά τους σε σχέση με το φλέγον ζήτημα της αύξησης του κόστους της ενέργειας το επόμενο διάστημα, αλλά και το ζήτημα της απολιγνητοποίησης, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα σήμερα έχει το ακριβότερο κόστος ενέργειας στην ΕΕ. Όπως είπε, «είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει μια ξέφρενη αύξηση των τιμολογίων, την οποία μόνο μια επιχείρηση με δημόσιο χαρακτήρα θα μπορούσε να συγκρατήσει».
Παράλληλα, εξέφρασε και την ανησυχία του για την τύχη μελλοντικά του ποσοστού που θα απομείνει στο ΤΑΙΠΕΔ , μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας . «Ο αγώνας μας δεν έχει συντεχνιακό χαρακτήρα. Έχει στόχο την διάσωση της ΔΕΗ και του δημοσίου χαρακτήρα της και για το λόγο αυτό ζητούμε τη συστράτευση των φορέων της αγοράς, των καταναλωτικών οργανώσεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε ότι η ΓΣΕΒΕΕ έχει εδώ και πολλούς μήνες επισημάνει τα προβλήματα στον κλάδο της ενέργειας που οδήγησαν στις υπέρογκες αυξήσεις, που περνούν στα τιμολόγια ρεύματος, με σημαντικά αρνητικές επιπτώσεις στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και τα νοικοκυριά και τις οποίες έχει αναδείξει και με μελέτες που πραγματοποίησε το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ.
«Η ΓΣΕΒΕΕ τάσσεται υπέρ της προσπάθειας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που έχει σαν στόχο να μην απομειωθεί η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στην εταιρεία . Είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές που παραχωρούν δημόσια αγαθά όπως η ενέργεια και το νερό. Η αύξησή του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ με ταυτόχρονη απαγόρευση συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου εκτιμούμε ότι μόνο προβλήματα δημιουργεί στην ίδια την εταιρεία και κατ’ επέκταση στη αγορά της ενέργειας και στις μικρές επιχειρήσεις που εμείς εκπροσωπούμε . Συστρατευόμαστε στον αγώνα σας για να μην χαθεί το «Δ» της ΔΕΗ» δήλωσε ο κ. Καββαθάς.
Στη διάρκεια της συνάντησης, από το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ παρών ήταν και ο Β’ Αναπληρωτής Γραμματέας, κ. Αντώνης Αναγνώστου, ενώ από τη πλευρά της ΓΣΕΒΕΕ τα επιστημονικά στελέχη του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, κ.κ. Λεωνίδας Βατικώτης και Σταμάτης Βαρδαρός.


Latest News

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ το Μ. Σάββατο
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας - Οι συστάσεις του ΕΦΕΤ

Worldline: Το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών είναι ανθρώπινο και προσωποποιημένο
«Το μέλλον των πληρωμών δεν είναι απλώς ψηφιακό. Είναι έξυπνο, ανθρώπινο και εξατομικευμένο» επισήμανε ο κ. Κιτιξής, Country Head and Managing Director της Worldline

Πώς επηρεάζονται οι τραπεζικές συναλλαγές από τις αργίες
Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω web banking και mobile apps θα λειτουργούν κανονικά

Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν από τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ
Νέα εποχή φθηνού χρήματος στην Ελλάδα με τη βούλα της ΕΚΤ - Η μείωση στα επιτόκια ρίχνει τα έσοδα στις τράπεζες και τις αποδόσεις στις καταθέσεις

Δωδώνη: Τριάντα χρόνια συγκρούσεων, 3 ιδιοκτήτες και ο νικητής
Μετά από 13 χρόνια και μεγάλη προσπάθεια τα αδέλφια Σαράντη αποκτούν το ισχυρότερο εξαγωγικό brand name στην φέτα, την Δωδώνη

Με 1,7 δισ. χτίζει εργοστάσια και αποθήκευση ενέργειας - Το deal με Κοπελούζο
Η ΔΕΗ ολοκληρώνει την απόκτηση του μεριδίου του Κοπελούζου στο CCGT Αλεξανδρούπολης - Οι νέες επενδύσεις για ευέλικτη παραγωγή συνολικής ισχύος περίπου 2,3 GW

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας - Οι συστάσεις του ΕΦΕΤ

Δωδώνη: Στα Ελληνικά Γαλακτοκομεία με 110 εκατ. ευρώ η ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία
Τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία αναλαμβάνουν τον δανεισμό, 95 εκατ. ευρώ, της «Δωδώνη» - Είσοδος με επώνυμο προϊόν στη φέτα για τους Αφούς Σαράντη

Παρελθόν ο Μαρινόπουλος από τη Marks & Spencer - Πέρασε στα χέρια του μητρικού ομίλου
Μονομετοχική πλέον η Marks & Spencer στην Ελλάδα - Μέσα σε ένα μόλις μήνα, άλλαξε το ΔΣ της εταιρείας - Εκτός ο Στέφανος Μαρινόπουλος

Κατασκευή φράγματος στον Ασωπό από τον όμιλο AKTOR
Το έργο είναι συμβατό με το Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Βόρειας Πελοποννήσου.