Σταθερά ανοδικά, πάνω από τις 880 μονάδες κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο λαμβάνει διπλή στήριξη, αφενός από το θετικό κλίμα των διεθνών αγορών και αφετέρου στις πληροφορίες που θέλουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εξετάζει σενάριο αντικατάστασης του προγράμματος αγοράς τίτλων λόγω πανδημίας, στην ίδια λογική όμως.

Έτσι, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 1,15% στις 886,47 μονάδες, προσεγγίζοντας έτσι το επόμενο σκαλοπάτι των 890 μονάδων. Το ακόμη πιο σημαντικό είναι η αναρρίχηση του τραπεζικού δείκτη στα επίπεδα των 560 μονάδων, όπως και του FTSE 25 πάνω από τις 2.140 μονάδων.

Εκτός από το χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο ανέφερε ότι η ΕΚΤ μελετά ένα νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για να αποτρέψει οποιαδήποτε αναταραχή στην αγορά όταν καταργηθούν σταδιακά οι έκτακτες αγορές ομολόγων το επόμενο έτος, στις οποίες συμμετέχουν και οι ελληνικοί τίτλοθ, ήρθε σήμερα ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, για να επιβεβαιώσει ότι η μεγάλη πρόοδος της οικονομίας ανοίγει παράθυρο για ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE.

Για την αγορά, είναι σημαντικό το ζήτημα της ένταξης των ελληνικών τίτλων στις πράξεις νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, καθώς είναι μία ηχηρή ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα μας. Και όπως είπε και ο κ. Στουρνάρας, αυτό είναι απόρροια της «πολύ μεγάλης προόδου» που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει άλμα 3,33%, με την Εθνική να είναι στο +2,60% και τον ΑΔΜΗΕ στο +2,30%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Μυτιληναίο, ΟΤΕ, Alpha Bank, Coca Cola και ΔΕΗ, ενώ οι θετικοί τίτλοι της αγοράς φτάνουν τους 82.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών