
Η επιστροφή στην ομαλότητα δεν συμβαίνει με επαρκώς ταχύ ρυθμό στα βρετανικά βενζινάδικα, υποστηρίζει το συνδικάτο των βενζινοπωλών (PRA), αφού η έλλειψη οδηγών για τα βυτιοφόρα και οι «αγορές πανικού» στέγνωσαν πολλές αντλίες στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία.
Σύμφωνα με την έρευνα του συνδικάτου, το 12% των βενζινάδικων της περιοχής αυτής εξακολουθούν να μην διαθέτουν καύσιμα ενώ το 17% έχει μόνο ένα είδος καυσίμου.
«Βρισκόμαστε στη 15η ημέρα της κρίσης. Χρειαζόμαστε μια ανεξάρτητη έρευνα ώστε οι αυτοκινητιστές να προστατευθούν από μια τέτοια έλλειψη καυσίμων στο μέλλον» επιμένει το PRA, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις «παράλογες προτεραιότητες» της κυβερνητικής πολιτικής.
Το PRA εκφράζει τη λύπη του επειδή μετά τις συναντήσεις των κυβερνητικών παραγόντων με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις υπάρχει έλλειψη 100.000 οδηγών στη Βρετανία), δεν δόθηκαν στα βενζινάδικα οι πληροφορίες για το πώς και πότε θα ξαναρχίσουν οι παραδόσεις καυσίμων. Αν και χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης να διαθέσει στρατιώτες για να συμμετάσχουν στις παραδόσεις, σημείωσε ότι κάποιες φορές ανεφοδιάζονταν βενζινάδικα που είχαν ήδη παραλάβει καύσιμα.
«Το μάθημα από όλα αυτά είναι ότι, παρά τις καλές προθέσεις, οι δημόσιες αρχές δεν έχουν την ικανότητα ή τα προσόντα για να θέσουν υπό έλεγχο μια τέτοια κρίση», πρόσθεσε.


Latest News

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές

Εκτός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι λομπίστες της Huawei
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί ένα κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, απο τις βελγικές δικαστικές αρχές

Deutsche Bank: Πρώην κορυφαίο στέλεχος ζητά αποζημίωση 152 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Monte Paschi
Η υπόθεση αφορά την Banca Monte dei Paschi di Siena, μια από τις παλιότερες τράπεζες του κόσμου

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Μόσχα η G7 αν δεν συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός
Ο Ρούμπιο ενώνει τη φωνή του με άλλους υπουργούς Εξωτερικών στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την πίεση στον Πούτιν

Η ιταλική Terna θα επενδύσει 23 δισ. ευρώ για τη αναβάθμιση δικτύων
Η Terna ανέφερε ότι η δυναμικότητα ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ των αγορών θα φτάσει τα 39 GW από τα σημερινά 16 GW

Σε υψηλό 32 ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία έρχονται λίγες μέρες πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια

Εξαίρεση του καφέ απο τους δασμούς ζητά η βιομηχανία απο τον Τραμπ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής καφέ στον κόσμο