
Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro και τη δημοσιογράφο Αλεξία Κεφαλά παραχώρησε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι για την διεθνή τουριστική έκθεση Top Resa.
O Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Γαλλίας, καθώς και οι ιστορικοί και πολιτιστικοί δεσμοί που ενώνουν τους δύο λαούς, αντικατοπτρίζονται στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των Γάλλων, οι οποίοι έκαναν το καλοκαίρι την Ελλάδα κορυφαία τουριστική επιλογή τους, σημειώνοντας αύξηση 88% συγκριτικά με το 2019. Όπως δε επισημαίνει ο κ. Κικίλιας, αυτή η προτίμηση έχει παράλληλα προκαλέσει το επενδυτικό ενδιαφέρον γαλλικών ομίλων στον τομέα της φιλοξενίας.
Οι στόχοι
Θέτοντας τους στόχους του ελληνικού τουρισμού, ο κ. Κικίλιας αναφέρει τη βελτίωση του προσφερόμενου τουριστικού μας προϊόντος με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την επέκταση της τουριστικής περιόδου, με παράλληλη ενθάρρυνση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
«Η Ελλάδα είναι μια κατεξοχήν ορεινή χώρα. Ο σχετικά ήπιος χειμώνας της είναι κατάλληλος για όλο και περισσότερους επισκέπτες που μπορούν να επιδοθούν σε αθλητικές ή φυσιολατρικές δραστηριότητες, όπως προτιμούν οι Γάλλοι. Θέλουμε να διαφοροποιήσουμε την τουριστική μας προσφορά, παρουσιάζοντας ως χώρα τις πολυποίκιλες επιλογές θεματικού τουρισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά, κάνοντας κάλεσμα στους Γάλλους για την περίοδο των σχολικών διακοπών τους τον Οκτώβριο, τα Χριστούγεννα, τον Φεβρουάριο και το Πάσχα.
Προτεραιότητα
Σχετικά με τις επαφές του με Ευρωπαίους ομολόγους του στο πλαίσιο της Top Resa, ο Υπουργός Τουρισμού θέτει ως προτεραιότητα τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και την οικονομική επανεκκίνηση του τουρισμού. Μιλά για συντονισμό των δράσεων σε επίπεδο Ε.Ε. για την καλύτερη προετοιμασία της μετά Covid εποχής, κυρίως σε πρακτικό επίπεδο, δίνοντας ως παράδειγμα την προσαρμογή των ταξιδιωτικών πρωτοκόλλων στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών.
Τέλος, ερωτώμενος για τις επιπτώσεις των πυρκαγιών στον τουρισμό της Βόρειας Εύβοιας, ο κ. Κικίλιας επισημαίνει ότι θα παρουσιαστεί σύντομα ένα συνολικό σχέδιο για την άμεση ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών, μέσω του οποίου «θα στηρίξουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις με όλες μας τις δυνάμεις, καθώς η ομορφιά των τοπίων της Βόρειας Εύβοιας, παρά τις πυρκαγιές, διατηρείται, όπως θα δείτε και στην καμπάνια προβολής της περιοχής που ετοιμάζεται», προσθέτοντας ότι «οι πυρκαγιές που έπληξαν τη Νότια Ευρώπη τον Αύγουστο πρέπει να μας αφυπνίσουν για τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Και η Ελλάδα το έχει αντιληφθεί και κινείται σοβαρά προς την κατεύθυνση αυτή».


Latest News

Παράνομη εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση του Airbnb - Η απόφαση του ΣτΕ
Το θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αύξηση μόλις 0,5% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το πρώτο δίμηνο του 2025 - Άνοδος 3,5% στους τουρίστες
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ για τις χώρες προέλευσης των τουριστών - Η μεγάλη άνοδος των Αμερικάνων και οι μηδενικές εισπράξεις από Ρώσους τον Φεβρουάριο - Πάνω από 1,5 εκατ. οι ξένοι τουρίστες

Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη ο νέος προορισμός τριών πολυτελών διεθνών αλυσίδων
Τα σχέδια επέκτασης στην ελληνική αγορά με πολυτελή ξενοδοχεία των Waldorf Astoria της Hilton, Six Sences της IHG Group και Four Seasons
![Ξενοδοχεία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – Η θέση της Αθήνας [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/Athens-hotels-600x399.jpg)
«Μαγνήτης» επενδύσεων η Ελλάδα στα ξενοδοχεία - Στο top 10 η Αθήνα [γραφήματα]
Η Αθήνα μπήκε στη δεκάδα των ελκυστικών πόλεων και η Ελλάδα διατηρεί την πέμπτη θέση στην Ευρώπη

Οι top χώρες προέλευσης των περισσότερων ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα
Η θερινή τουριστική περίοδος διαγράφεται θετικά για την Ελλάδα, με τα διαθέσιμα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κλάδου

Δεν κόβουν το ταξίδι στην Ελλάδα οι Αμερικανοί
Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα και τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ θα έρθουν και αυτό το καλοκαίρι
![Airbnb: Πτωτικά κινήθηκε η ζήτηση τον Μάρτιο – Τι δείχνουν τα στοιχεία [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/airbnb-gba8e58468_1280-1-600x500.jpg)
Περισσότερα Airbnb, χαμηλότερη πληρότητα - Οι επιλογές των επισκεπτών [γράφημα]
Η προσφορά και η ζήτηση διαμορφώνουν νέες ισορροπίες στην αγορά Airbnb

Επιστρέφει... δριμύτερο το εισιτήριο στη Βενετία για τους τουρίστες
Πέρσι το μέτρο απέφερε απροσδόκητα έσοδα στη Βενετία ύψους 2,4 εκατ. ευρώ - Φέτος ο δήμος ετοιμάζεται

Αύξηση πάνω από 18% στις κρατήσεις για το Πάσχα - Οι πρωταθλητές και οι χαμένοι
Ο ρόλος του Ορθόδοξου και Καθολικού Πάσχα, η περίπτωση της Κρήτης και το momentum Σαντορίνης και Μυκόνου - Τι δείχνουν οι κρατήσεις

Στο 1,5 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο το α' δίμηνο - Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών
Την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2025, στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων, οι απαιτήσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού κατέγραψαν ροές ύψους 1 δισ. ευρώ