Άνοδο σημείωσαν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, φτάνοντας στα υψηλά επίπεδα 3μηνου σε μια συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις, που τροφοδοτήθηκαν από τα απογοητευτικά στοιχεία για τις προσλήψεις στις Η.Π.Α, παρουσιάζοντας την ίδια εικόνα με την αμερικανική αγορά ομολόγων.

Σήμερα, η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ανέφερε ότι η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης αντιμετωπίζει τριβές και ανισορροπίες, οι οποίες συνδέονται με την αύξηση των τιμών της ενέργειας και τις διαταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού, οι οποίες θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την πορεία ανάκαμψης, ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας.

Το γερμανικό 10ετές ομόλογο, που είναι δείκτης της τάσης στην αγορά ομολόγων της ευρωζώνης, βρέθηκε στα υψηλά επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας, στο -0.147% και στη συνέχεια διαμορφώθηκε στο -0,185 % . Στις 15:00 ώρα GTM η απόδοση του είχε ενισχυθεί κατά 3,8 μονάδες βάσης.

Στην εγχώρια αγορά, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ενισχύθηκε σήμερα στο  0,89%, του 5ετούς ομολόγου στο 0,1% από 0,095% και του 15ετούς στο 1,101%, από 0,988%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 62 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 38 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.  Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς σε ένα σημείο της συνεδρίασης  διαμορφώθηκε στο 0,90% από 0,87% έναντι -0,148% του αντίστοιχου γερμανικού, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,14% από 1,06%.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί ελαφρώς σήμερα το ευρώ στα 1,1568 δολάρια, από τα 1,1549 δολάρια που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1569 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές