Ο Γενικός Δείκτης συνέχισε την ανοδική του αντίδραση από το αγοραστικό σήμα στις 869 μονάδες, καταγράφοντας την τέταρτη ανοδική στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις.

Ευρισκόμενος μόνιμα σε θετικό έδαφος και σε συσχέτιση με το καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές, προσέγγισε το άνω όριο του πτωτικού του μοτίβου.

Η εν λόγω περιοχή των 895 μονάδων συνιστά σοβαρή αντίσταση, και η καθαρή τεχνική εικόνα επιρρωνύει την κρισιμότητά της.

Έτσι, ενδεχόμενη αδυναμία να προσπελαστούν, και μάλιστα πειστικά (λ.χ. με τζίρο ή με ισχυρή άνοδο στη Wall Street), θα αφήσει το ταμπλό του ΧΑΑ εκτεθειμένο σε πιέσεις, καθώς σταδιακά θα εγκαταλείπουν όλο και περισσότεροι.

Σε τέτοιο σενάριο, η πιθανότητα ο Δείκτης να κυλήσει έως τις 835 μονάδες είναι μεγάλη, δεδομένου ότι ακόμα «τρέχει» εντός ατασικού μεσοπρόθεσμου σχηματισμού, ο οποίος οριοθετείται από την προαναφερθείσα περιοχή.

Τα μάτια μας είναι στραμμένα στις αγορές των ΗΠΑ, και δη στον βασικότερο χρηματιστηριακό δείκτη, τον S&P500. Η χθεσινή εκείθεν συνεδρίαση είχε πολύ ύπουλο κλείσιμο, που ανέδειξε την προσμονή των επενδυτών να ρευστοποιήσουν ακριβώς πάνω στις αντιστάσεις του Δείκτη, κάτι που σφράγισε και το όριο κάτω του οποίου δεν μπορεί κανείς να δει θετικά την εξέλιξη. Κι όλα αυτά, με τη Γερουσία να αποδέχεται την επέκταση του ορίου του δανεισμού των ΗΠΑ κατά 480 δισεκατομμύρια δολάρια έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News