Μέρος εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ κάνουν πράξη, διατάξεις που περιλαμβάνονται στην τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ταχεία πολιτική δίκη, όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός επισήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ εξήγγειλε την επέκταση του στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ και στους καταρτιζομένους στα δημόσια ΙΕΚ και πρόσθεσε ότι «αυτό γίνεται πράξη με την τροπολογία».

«Προβλέπεται η επέκταση του στεγαστικού επιδόματος σε όλους τους καταρτιζομένους των δημοσίων ΙΕΚ που προφανώς εμπίπτουν στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το ετήσιο στεγαστικό επίδομα θα χορηγείται πλέον με τον ίδιο τρόπο που χορηγείται μέχρι σήμερα και στα ΑΕΙ, με κριτήρια όπως ο τόπος μόνιμης κατοικίας και φοίτησης, το εισόδημα, η περιουσιακή κατάσταση κοκ», είπε η Νίκη Κεραμέως και ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι στην τροπολογία περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με θέσεις νοσηλευτών και βοηθούς βρεφοκόμων και παιδοκόμων στα σχολεία.

Αναφερόμενη στην παράταση για τον ορισμό-τροποποίηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η υπουργός Παιδείας ανέφερε: «Μετά την πρώτη εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, όπως είχαμε εξαγγείλει, δίνουμε παραπάνω χρόνο στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, προκειμένου να καθορίσουν τον συντελεστή που επιθυμούν για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Η προθεσμία είχε λήξει τέλος Αυγούστου, το επεκτείνουμε στην 1η Νοεμβρίου, εφόσον τα πανεπιστήμια θέλουν να σκεφτούν και άλλο, να λάβουν υπόψη τα αποτέλεσμα της πρώτης εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, να αποφασίσουν τα ίδια ποιος θα είναι ο Συντελεστής στα πανεπιστημιακά τους ιδρύματα».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ανισότητα: Οι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος
Επικαιρότητα |

Oι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος

Στην Ελλάδα το 72% πιστεύει ότι τα σημερινά παιδιά θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους και το 95% θεωρεί ότι η ανισότητα οφείλεται στην υπερβολική πολιτική επιρροή της οικονομικής ελίτ