
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα έτοιμος να «πάρει τα απαραίτητα μέτρα» για να εξαλείψει ταχέως τις απειλές εναντίον των τουρκικών δυνάμεων μετά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον τους στη βόρεια Συρία.
«Είμαστε αποφασισμένοι να εξαλείψουμε μόνοι μας τις απειλές από τη Συρία», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος στο τέλος ενός υπουργικού συμβουλίου, λέγοντας ότι «τελείωσε η υπομονή μου».
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε περιοχή της βόρειας Συρίας που ελέγχεται από τις τουρκικές δυνάμεις, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Αφρίν, που βρίσκεται στη βόρεια επαρχία Χαλέπι, στη βορειοδυτική Συρία.
«Οι πρόσφατες επιθέσεις που στοχεύουν τις αστυνομικές μας δυνάμεις έφτασαν στα όριά τους», συνέχισε ο πρόεδρος Ερντογάν. «Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα το συντομότερο δυνατό».
«Η υπομονή μας τελείωσε»
«Η υπομονή μας τελείωσε αναφορικά με αυτές τις περιοχές της Συρίας από τις οποίες προέρχονται οι τρομοκρατικές επιθέσεις που στοχεύουν στη χώρα μας», επέμεινε.
Την κουρδική περιοχή Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, περίπου 70 χλμ από την Ιντλίμπ, κατέλαβαν τον Μάρτιο του 2018 τουρκικές δυνάμεις και συριακές συμμαχικές τους δυνάμεις.
Στον τομέα, όπως σε όλα τα εδάφη που ελέγχουν αντάρτες οι οποίοι υποστηρίζονται από την Τουρκία, σημειώνονται τακτικά στοχευμένες δολοφονίες, επιθέσεις και εκρήξεις, που τις περισσότερες φορές αποδίδονται από την Άγκυρα στις κουρδικές πολιτοφυλακές.
Χιλιάδες μαχητές και άμαχοι που απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που κατέλαβε το συριακό καθεστώς έχουν συγκεντρωθεί σε αυτήν την περιοχή του Αφρίν, συμπεριλαμβανομένων μελών του Τζάις αλ Ισλάμ (του Στρατού του Ισλάμ), μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες της αντιπολίτευσης στην περιοχή της Δαμασκού, μετά την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011.


Latest News

Poste: Γίνεται ο μεγαλύτερος επενδυτής παρόχου τηλεφωνίας
H Poste Italiane παίρνει τα ηνία της Telecom Italia, μέσω της εξαγοράς του 15% της Vivendi

Αντίποινα των Χούθι στις επιθέσεις των ΗΠΑ στην Υεμένη - Στόχος, αμερικανικά πολεμικά πλοία
Οι αντάρτες Χούθι επιτίθενται στις αμερικάνικες δυνάμεις σε ένδειξη συμπαράστασης στη Γάζα

Στο Ισραήλ σήμερα ο Μητσοτάκης - Στην ατζέντα και το καλώδιο Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει ακόμα συναντήσεις με επικεφαλής μεγάλων εταιρειών της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας

Ανασκόπηση Μητσοτάκη: Ο νέος κατώτατος μισθός, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Chevron και η... Εθνική Ελλάδος
Τι αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πώς ο άξονας «CRINK» υπονομεύει τις ΗΠΑ - Ανάλυση της WSJ
Αμερικανοί αναλυτές εκτιμούν πως αν δεν χαλαρώσουν οι δεσμοί μεταξύ αυτών των τεσσάρων κρατών, θα έρθουν πολύ δύσκολες μέρες για τις ΗΠΑ

Αλβανία: Ενθρονίστηκε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Ιωάννης
O διάδοχος του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου γίνετε ο δεύτερος Αρχιεπίσκοπος της χώρας

Τουρκία: Μετά τον Πίκατσου και ο Μπάτμαν διαδηλώνει για τον Ιμάμογλου
Ο Μπάτμαν διαδηλώνει για τον Ιμάμογλου

Τέμπη: Στον Δημόκριτο αναζητά απαντήσεις για την πυρόσφαιρα ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Συνεχίζεται η έρευνα για το πώς δημιουργήθηκε η πυρόσφαιρα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
Στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μετά από κάλεσμα της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ

Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας η Κατερίνα Μπατζελή
Η Κατερίνα Μπατζελή κινήθηκε σε διαφορετική γραμμή από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπου αποκαλούσε τον βουλευτή Νίκο Παππά «κύριο 13-0»