Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και περίπου τα τρία τέταρτα των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως κάλεσαν τις κυβερνήσεις να εντείνουν τη δράση για την προστασία του κλίματος στη διεθνή διάσκεψη για το Κλίμα, COP26, λέγοντας ότι αυτές οι δράσεις μπορούν να σώζουν εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο.
Η έκθεση του οργανισμού υγείας του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή και την υγεία καλεί σε δράση για μεγάλες αλλαγές σε κάθε κλάδο, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, των μεταφορών και της χρηματοδότησης, λέγοντας ότι τα οφέλη για τη δημόσια υγεία από φιλόδοξες δράσεις για το κλίμα υπερτερούν κατά πολύ του κόστους.
«Η καύση ορυκτών καυσίμων μας σκοτώνει. Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα», ανέφερε σήμερα ο ΠΟΥ.
1 στους 4 θανάτους λόγω περιβαλλοντικών κινδύνων
Ο ΠΟΥ είχε τονίσει στο παρελθόν ότι περίπου 13,7 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως, ή περίπου το 24,3% του παγκόσμιου συνόλου, οφείλονται σε περιβαλλοντικούς κινδύνους όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση και η έκθεση σε χημικά.
Δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς συνδέονται άμεσα με την κλιματική αλλαγή, αν και η Μαρία Νέιρα, διευθύντρια του τμήματος Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Υγείας του Οργανισμού, είπε ότι περίπου το 80% των θανάτων από ατμοσφαιρική ρύπανση ενδέχεται να αποφευχθεί μέσω της συμμόρφωσης με τις οδηγίες του.
Η δημοσίευση της έκθεσης συμπίπτει με μια επιστολή που υποστηρίζεται από περισσότερους από 400 υγειονομικούς φορείς που εκπροσωπούν 45 εκατομμύρια νοσηλευτές, γιατρούς και ιατρούς επαγγελματίες που ζητούν επίσης δράση.
«Οι ενέργειες που καλούνται να γίνουν βάσει αυτής της επιστολής – οι οποίες είναι απαραίτητες αν και δεν επαρκούν για την πλήρη αντιμετώπιση των κλιματικών και υγειονομικών κρίσεων – θα βοηθήσουν πολύ στην προστασία των ανθρώπων παγκοσμίως», υπογραμμίζεται.
Την περασμένη εβδομάδα, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών αναγνώρισε ότι η πρόσβαση σε ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα, δίνοντας το ίδιο μεγαλύτερη βαρύτητα στην μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.
Latest News
Θέρμανση με κλιματιστικό: Συμβουλές για μέγιστη απόδοση και οικονομία!
Επιλέγοντας κλιματιστικά Fujitsu επιλέγετε υψηλή ενεργειακή απόδοση και διευρυμένο εύρος λειτουργίας
nrg: Λύσεις ηλεκτροκίνησης για επιχειρήσεις με το incharge – Η συνεργασία με την Astrazeneca
Η nrg με το incharge παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτροκίνησης για τις επιχειρήσεις
Τίτλοι τέλους για το Gigafactory της Sunlight στη Δ. Μακεδονία – Τα εμπόδια
Η Sunlight Group δεν θα κατασκευάσει το εργοστάσιο μπαταριών λιθίου – Η αποχώρηση Μαντζούφα – Η επιδότηση των 245 εκατ. ευρώ
Μιχάλης Γραμματικόπουλος (Moody’s): Ποιους κλάδους της οικονομίας απειλεί η κλιματική αλλαγή
Ο οικονομικός αναλυτής και assistant director στη Moody’s αναλύει στην έντυπη έκδοση του Οικονομικού Ταχυδρόμου στο Βήμα. τα σενάρια βάσει των οποίων διάφορες κλιματικές πολιτικές, εκπομπές αερίων, άνοδοι των θερμοκρασιών και φυσικοί κίνδυνοι μπορούν να πλήξουν τη χώρα μας
Άνοιξαν οι αιτήσεις για τα «Συστήματα Αποθήκευσης στις επιχειρήσεις» - Οι δικαιούχοι
Το πρόγραμμα «Συστήματα Αποθήκευσης στις επιχειρήσεις» υλοποιείται στο πλαίσιο του “RePowerEU”
Μειώθηκαν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 7% στην ΕΕ το 2023
Μεταξύ 2013 και 2023, οι παραγωγοί σε όλες σχεδόν τις οικονομικές δραστηριότητες μείωσαν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου
Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
Προτεραιότητα θα δοθεί στους δυνητικούς ωφελούμενους του προγράμματος, «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» με μη εξαργυρωμένα voucher
Μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει πυρκαγιές τύπου Λος Άντζελες - Τι απαντά ο Συνολάκης
«Οι άνεμοι είχαν ταχύτητες που φτάνανε τα 160 χιλιόμετρα την ώρα και με τέτοιες ταχύτητες δεν μπορεί κανείς να σταματήσεις τις πυρκαγιές γιατί δεν μπορούν να πετάξουν αεροπλάνα»
Πρωταγωνίστρια στα PPAs η Ελλάδα
Τα τεχνολογικά μεγαθήρια όπως η Amazon, η Google και η Microsoft επιλέγουν την Ελλάδα για επενδύσεις στην ανανεώσιμη ενέργεια
Ποιες οι περιοχές με το μεγαλύτερο προβάδισμα στο Εξοικονομώ 2025
Στον Οδηγό του προγράμματος περιλαμβάνεται η κατάταξη κάθε οικισμού της χώρας ξεχωριστά, ως προς το κριτήριο των «βαθμοημερών»