Οριακή άνοδο καταγράφει ο χρυσός την Τρίτη, καθώς οι φόβοι για τον πληθωρισμό οδηγούν μεν τους επενδυτές σε ασφαλή καταφύγιο, όπως είναι το πολύτιμο μέταλλο αλλά το αναμενόμενο πρόγραμμα tapering της FED μειώνει τα κέρδη.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε οριακή άνοδο 0,2% στα 1.757,84 δολάρια η ουγγιά, στις 09:04 ώρα GMT, την ίδια ώρα τα futures του αμερικάνικου χρυσού σημείωσαν αύξηση 0,1% στα 1.757, 70 δολάρια.

Στις χρηματοπιστωτικές αγορές οι φόβοι για τον πληθωρισμό που τροφοδοτείται από την αύξηση των τιμών ενέργειας είναι συγκρατημένοι, καθώς πολλοί επενδυτές έχουν στραφεί ήδη σε ασφαλή καταφύγια.

«Υπάρχει μεγαλύτερη αποστροφή κινδύνου στην αγορά και ο χρυσός επωφελείται, σε συνδυασμό με ανησυχίες για πληθωρισμό και αποθέρμανση της παγκόσμιας οικονομίας», δήλωσε ο Ντάνιελ Μπρίσμαν αναλυτής της Commerzbank. Προσθέτει ότι αν συνεχιστεί η συζήτηση για τον στασιμοπληθωρισμό θα δούμε το χρυσό να φτάνει στα 1.900 δολάρια η ουγγιά , καθώς τα επιτόκια θα παραμένουν σχετικά χαμηλά ακόμα και αν η κεντρική τράπεζα ξεκινήσει το tapering.

Η τιμή του ασημιού σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,1% στα 22,58 δολάρια η ουγγιά.

Κέρδη της τάξης του 0,6% και για την πλατίνα, με την τιμή της να διαμορφώνεται σε 1.014,23 δολάρια η ουγγιά.

Το παλάδιο ενισχύθηκε κατά 0,1% στα 2.113,46 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές