
Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.
Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, της Πάτρας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης και των Ιωαννίνων. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές. Τα αποτελέσματα για τα δείγματα της εβδομάδας 4-10 Οκτωβρίου 2021 από το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο θα αναλυθούν με καθυστέρηση και θα ληφθούν υπόψιν στην έκθεση της επόμενης εβδομάδας.
Συμπεράσματα
Την εβδομάδα 4 έως 10 Οκτωβρίου 2021, παρατηρήθηκαν οριακές ή σταθεροποιητικές μεταβολές, σε σχέση με την εβδομάδα 27 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2021, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των επτά από τις οκτώ περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.
Οριακές αυξήσεις παρατηρήθηκαν στα Ιωάννινα (+14%) και στη Θεσσαλονίκη (+25%), ενώ σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (-6%), στη Λάρισα (-5%), στην Περιφέρεια Αττικής (+1%) και στο Βόλο (+10%). Οριακή μείωση (-31%) του εβδομαδιαίου ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, ενώ μείωση (-43%) αυτού
παρατηρήθηκε στην Πάτρα.
Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα, 04-10/10/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε σταθεροποιητική τάση, με στατιστικά μη σημαντική μεταβολή (+1%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 27/09-03/10/21.
Θεσσαλονίκη: Την τελευταία εβδομάδα, 04-10/10/21, στη Θεσσαλονίκη, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή αύξηση (+25%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 27/09-03/10/21. Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, το ιικό φορτίο στην πόλη της Θεσσαλονίκης παρουσίασε συνεχή άνοδο, με τη συνολική αύξηση να ξεπερνά το +85%.
Λάρισα: Την τελευταία εβδομάδα, 04-10/10/21,το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα παρέμεινε σταθερό (-5%) σε σχέση με την εβδομάδα 27/09-03/10/21.
Βόλος: Την τελευταία εβδομάδα, 04-10/10/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Βόλο παρέμεινε σταθερό (+10%) σε σχέση με την εβδομάδα 27/09-03/10/21.
Πάτρα: Την τελευταία εβδομάδα, 04-10/10/21, στην Πάτρα παρατηρήθηκε μείωση (-43%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 27/09-03/10/21.
Ξάνθη: Την τελευταία εβδομάδα, 04-10/10/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Ξάνθη παρέμεινε σταθερό (-6%) σε σχέση με την εβδομάδα 27/09-03/10/21
Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα, 04-10/10/21, στην Αλεξανδρούπολη, παρατηρήθηκε οριακή μείωση (-31%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σχέση με την εβδομάδα 27/09-03/10/21.
Ιωάννινα: Την τελευταία εβδομάδα, 04-10/10/21, στα Ιωάννινα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή αύξηση (+14%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 27/09-03/10/21.


Latest News

Το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την αναβάθμισή του
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ρόλο συντονιστή για την παρακολούθηση του έργου των παραγωγικών υπουργείων

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Βλέπει υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ - Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Αν και δέχεται το ΧΑ κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, δεν δείχνουν προς ώρας ικανές να διαταράξουν την ανοδική του πορεία

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ουκρανία: Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά
Η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί με τρόπο βιαστικό μια εκεχειρία στην Ουκρανία χωρίς να αρνείται τη σχετική διαπραγμάτευση