Άνοδο σημείωσαν οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων αμερικανικών ομολόγων την Τετάρτη, ενώ την αντίθετη πορεία διέγραψαν οι μακροχρόνιοι ομολογιακοί τίτλοι στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό που τροφοδότησε τις ανησυχίες για την συνεχόμενη άνοδο των τιμών.

Η απόδοση του διετούς ομολόγου, το οποίο συνήθως κινείται βήμα βήμα με τις προσδοκίες για την πορεία των επιτοκίων, αυξήθηκε κατά 2,2 μονάδες βάσης στο 0,370%, δεύτερο υψηλό μετά το 0,394% που είχε καταγράψει στις 24/3. Η απόδοση των 3ετών αυξήθηκε κατά 1,8  μονάδες βάσης  στο 0,659% μετά την άνοδο στο 0,701%, το υψηλότερο από τότε 5 Μαρτίου 2020.

Όμως οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων έπεσαν, υποδεικνύοντας ότι η αγορά εκτιμά ότι δεν θα έχουμε μια συνεχή περίοδο πληθωρισμού.

Μια προσεκτική ματιά  στο κομμάτι της καμπύλης αποδόσεων που μετράει του χάσμα μεταξύ των αποδόσεων 2ετών και 10 ετών ομολόγων, που θεωρείται δείκτης οικονομικών προσδοκιών, ήταν 118,2 μονάδες βάσης μετά την πτώση στις 118,1, το χαμηλότερο επίπεδο των δύο εβδομάδων. Η καμπύλη είχε ενταθεί σε υψηλό 3-1/2 μηνών , όταν έφθασε τις  129,7 μονάδες την Παρασκευή.

Την Τρίτη, τρεις υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Federal Reserve των ΗΠΑ είπαν ότι η κεντρική θα αρχίσει να αποσύρει την υποστήριξή της, ενδυναμώνοντας τις προσδοκίες πως η Fed θα αρχίσει να μειώνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων τον επόμενο μήνα.

Η απόδοση του 10ετούς  ομολόγου σημείωσε πτώση 2,6 μονάδων βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,554%.

 Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου  μειώθηκε κατά 4,9 μονάδες βάσης στο 2,056%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Ακόμη υψηλότερα με οδηγό την Πειραιώς – Ισχυρή ώθηση από FTSE 100
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Οδήγησε ακόμη υψηλότερα το ΧΑ η Πειραιώς - Ισχυρή ώθηση από FTSE 100

Κέρδη σημείωσε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη ρευστότητα που εξασφαλίζεται από τις ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να διοχετεύεται «με μέτρο» στην υψηλή κεφαλαιοποίηση