Σε πολιτική συμφωνία για τα συνολικά επιτρεπόμενα αλιεύματα (TAC) του επόμενου έτους και τις ποσοστώσεις ανά κράτος μέλος για τα δέκα πιο εμπορικά σημαντικά αποθέματα ψαριών στη Βαλτική Θάλασσα κατέληξαν οι υπουργοί Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ. Η συμφωνία καθορίζει τις ποσότητες κάθε είδους που θα επιτρέπεται να αλιεύουν τα κράτη μέλη το 2022 και καθορίζει επίσης ορισμένους όρους για τα αλιευτικά σκάφη, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Η συμφωνία περιλαμβάνει μια σειρά αλλαγών στα TAC του προηγούμενου έτους.

Συγκεκριμένα:

  • Λόγω των χαμηλών επιπέδων βιομάζας, το TAC για τη ρέγγα στο δυτικό τμήμα της Βαλτικής Θάλασσας περιορίστηκε σε παρεμπίπτοντα αλιεύματα και μειώθηκε κατά 50%
  • Στην Κεντρική Βαλτική κόπηκε κατά 45%.
  • Δεδομένης της έλλειψης βελτίωσης των αποθεμάτων γάδου, το Συμβούλιο συνέχισε την πρακτική να ορίζει μόνο ένα συγκεκριμένο TAC για παρεμπίπτοντα αλιεύματα. Αυτό ίσχυε επίσης για τον σολομό στην Κύρια Λεκάνη, αν και το TAC για τα αποθέματα σολομού στον Κόλπο της Φινλανδίας σημείωσε μέτρια αύξηση.

«Αυτή η συμφωνία εξισορροπεί τις κοινωνικοοικονομικές ανάγκες των αλιευτικών κοινοτήτων της Βαλτικής με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των ιχθυαποθεμάτων στην περιοχή. Βασίζεται σε ορθές επιστημονικές συμβουλές και αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του Συμβουλίου να τηρήσει τους στόχους της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει περιβαλλοντικές ανησυχίες», δήλωσε ο Jože Podgoršek, υπουργός Γεωργίας της Σλοβενίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
Αγρότες: Μικρές και μεγάλες γεωργικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη
AGRO |

Ανισότητες μεταξύ μικρών και μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων - Κερδισμένοι και χαμένοι

Στην Ευρώπη, οι μεγάλες γεωργικές επιχειρήσεις αποκομίζουν κέρδη ρεκόρ όταν οι τιμές των τροφίμων εκτοξεύονται, ενώ οι μικρές φάρμες παλεύουν με ελάχιστα περιθώρια κέρδους