Η μετοχή της πλοιοκτήτριας εισηγμένης (NYSE:DAC) έχει φέρει εξωπραγματικές αποδόσεις στους μετόχους της, καθώς η τιμή της έχει 20πλασιαστεί από τα προ πανδημίας επίπεδα στο ταμπλό της Νέας Υόρκης.
Σε μια τόσο έντονα ανοδική τάση, είναι λογικό να αναγνωρίζονται τα πλαγιοκαθοδικά κομμάτια της, όπως το τρέχον, το οποίο οδήγησε τη μετοχή στις βασικές μεσοπρόθεσμες στηρίξεις της.

Μάλιστα, η -για όγδοη συνεδρίαση- παραμονή της τιμής στο επίπεδο αυτό, υποδεικνύει και την κρισιμότητά του, ενώ και η ασύμμετρα υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα της συνεδρίασης κατά την οποία η μετοχή συνάντησε τα 68 ευρώ, επιρρωνύουν τη σημασία των ευρημάτων.

Για τη συνέχεια, το στοπ από τις αγοραστικές θέσεις είναι καθαρό, κάτω από 66 δολάρια σε κλείσιμο ημέρας. Η έντονη μεταβλητότητα της μετοχής δεν επιτρέπει στρατηγική διακράτησης, κάτι που συνδυάζεται τη μικρή (σχετικά) κεφ/ση των 1,5 δισεκ. δολαρίων. Ο στόχος βρίσκεται στα 98.
Σε κάθε περίπτωση, η μετοχή ακόμα και μετά από τέτοια πορεία κρίνεται «φθηνή», χάρη στον χαμηλό λόγο τιμής προς κέρδη ανά μετοχή (Ρ/Ε) των 2,01. Το παράδοξο είναι ότι οι χρηματοροές της εταιρείας (CFPS) είναι ιδιαίτερα ισχυρές, οι οποίες ανά μετοχή υπολογίζονται στα 39,93 δολάρια, με την απόδοση επενδεδυμένου κεφαλαίου (ROI) να αγγίζει το 27,82%.

Για το απερχόμενο τρίμηνο, οι επιδόσεις της ήταν αυξημένες σε κάθε επίπεδο, και ενδεικτικά η κερδοφορία της αυξήθηκε κατά 62,1% στα 146,4 εκατ. δολάρια. Τέλος, επετεύχθη 92% κάλυψη στα συμβόλαια ναύλωσης για τους επόμενους 12 μήνες, με το περιθώριο καθαρής κερδοφορίας να ανέρχεται στα 146,11%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News