
Oι συστημικές τράπεζες είναι οι πρώτοι πελάτες του Data Center της Microsoft, όπως έγραψε σήμερα το Inside Stories , που προτιμούν αντί να διατηρήσουν τις δικές τους υποδομές να αγοράζουν στο άμεσο μέλλον υπηρεσίες από την πολυεθνική με τις φάρμες των δεδομένων.
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα τη συνεργασία της με τις Accenture και Microsoft για την επιτάχυνση του ψηφιακού της μετασχηματισμού, εφαρμόζοντας μια cloud-first προσέγγιση.
Κοινή φιλοδοξία αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση της θέσης της Τράπεζας Πειραιώς ως ενός χρηματοοικονομικού οργανισμού νέας γενιάς, τροφοδοτούμενου από τεχνολογία αιχμής cloud, με στόχο να παρέχει ανωτέρου επιπέδου τραπεζική εμπειρία.
Oπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η μετάβαση της τεχνολογικής της υποδομής στο cloud θα λειτουργήσει ως καταλύτης καινοτομίας, παρέχοντας πρωτοπόρες και ασφαλείς τραπεζικές υπηρεσίες που συμμορφώνονται με το εκάστοτε κανονιστικό πλαίσιο. Μέσω του cloud, η Τράπεζα Πειραιώς επιδιώκει την αύξηση της συνολικής λειτουργικής αποδοτικότητας και ευελιξίας, το ταχύτερο λανσάρισμα νέων προϊόντων και υπηρεσιών, τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών, τη μείωση των δαπανών πληροφορικής αλλά και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, με τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος.
Στο πλαίσιο αυτής της κοινής προσπάθειας, η Accenture θα συνεργαστεί με την Τράπεζα Πειραιώς για τη σχεδίαση και την εκτέλεση του στρατηγικού πλάνου μετάβασης στο cloud και θα υποστηρίξει την τράπεζα στην ανάπτυξη και το λανσάρισμα νέων υπηρεσιών που θα βασίζονται σε αυτό. Η Microsoft από την πλευρά της θα λειτουργήσει ως cloud provider και θα είναι υπεύθυνη σχεδιασμού, αξιοποιώντας την πλατφόρμα Azure και παρέχοντας διασφάλιση ποιότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας μετάβασης.
«Η συνεργασία μας με την Accenture και τη Microsoft –δύο ηγέτες στο χώρο της τεχνολογίας και των υπηρεσιών cloud– θα καταστήσει την Τράπεζα Πειραιώς ως μια από τις πλέον ψηφιακά προηγμένες τράπεζες στην Ελλάδα και θα της δώσει τη δυνατότητα να παρέχει στους πελάτες της υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αυξάνοντας παράλληλα τη λειτουργική της αποτελεσματικότητα.» δήλωσε ο κ. Δημήτρης Μαυρογιάννης, Group Chief Operating Officer (COO) της Τράπεζας Πειραιώς. «Φιλοδοξούμε να εφαρμόσουμε την cloud-first στρατηγική και να μεταφέρουμε το μεγαλύτερο μέρος της τεχνολογικής μας υποδομής στο cloud, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε έτσι την ανάγκη ενός φυσικού data center και να προωθήσουμε την ESG ατζέντα».
O κ. Γιώργος Παλλιούδης, managing director στο Banking industry group της Accenture στην Ελλάδα και υπεύθυνος για την Τράπεζα Πειραιώς δήλωσε: «Η Τράπεζα Πειραιώς αντιλαμβάνεται πλήρως ότι για να παραμείνει ανταγωνιστική σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη σύγχρονη αγορά, χρειάζεται να τοποθετήσει το cloud στη βάση της λειτουργικής της υποδομής. Σε συνεργασία με τη Microsoft, θα υποστηρίξουμε την Τράπεζα Πειραιώς στο μετασχηματισμό της σε cloud-first οργανισμό, σηματοδοτώντας μια από τις πρώτες και μεγαλύτερες μεταβάσεις χρηματοοικονομικού οργανισμού στο cloud στην Ελλάδα».
Η κ. Γιάννα Ανδρονοπούλου, Enterprise Commercial Sales Director της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, δήλωσε: «Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά στον μετασχηματισμό της, αποτελώντας ένα νέο σημείο αναφοράς για τον τραπεζικό τομέα. Η συνεργασία μας θα οδηγήσει σε ένα cloud-first λειτουργικό μοντέλο που θα δώσει στην τράπεζα τη δυνατότητα να προσφέρει ποιοτική, προσωποποιημένη και ομαλή τραπεζική εμπειρία στους πελάτες της. Τα επόμενα χρόνια, καθώς θα υλοποιούμε αυτό το έργο, δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που θα προκύπτουν για την τράπεζα και να εξελίξουμε ακόμα περισσότερο το λειτουργικό της μοντέλο, χρησιμοποιώντας την cloud υποδομή μας, την καινοτομία και τις πρωτοβουλίες εκπαίδευσης των στελεχών της τράπεζας με στόχο να αξιοποιήσουμε πλήρως τη δύναμη της τεχνολογίας».


Latest News

Γιατί η Samsung επιδιώκει τεχνολογική συμμαχία με κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
Η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη μετατόπιση του επιχειρηματικού στόχου της Samsung από ακόλουθο σε πρωτοπόρο

Η Silicon Valley θέλει να δημιουργήσει ρομποτικό στρατό για τους «καλούς τύπους» με σύμμαχο την ΑΙ
H Silicon Valley έχει κάνει σημαντική στροφή προς την άμυνα τα τελευταία χρόνια με επενδύσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων

Τι περιμένουν οι επενδυτές απο τον Ιλον Μασκ ;
Απαντήσεις για την πτώση των πωλήσεων αλλά και για την παραγωγή ενός φθηνότερου μοντέλου της Tesla αναμένουν οι επενδυτές

Η Huawei έτοιμη να προωθήσει προηγμένο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης
Το νέο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης 910C που ετοιμάζει η Huawei έρχεται τη στιγμή που η Κίνα αναζητά εναλλακτικές λύσεις στα τσιπ της Nvidia

Γιατί η Apple εγκλωβίστηκε στους δασμούς Τραμπ
Η Apple πωλεί περισσότερα από 220 εκατομμύρια iPhone ετησίως και σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, εννέα στα δέκα κατασκευάζονται στην Κίνα

Πάτησε Γη ο γηραιότερος Αμερικανός αστροναύτης
Για τον Νταν Πέτιτ ήταν η τέταρτη αποστολή, αυξάνοντας τον συνολικό χρόνο του στο διάστημα σε 590 ημέρες

Το γεωστρατηγικό πόκερ με τα data centers – Ο άξονας Κρήτης - Κοζάνης
Η «ξαφνική» εμφάνιση της Τεχνητής Νοημοσύνης έφερε στο προσκήνιο μία ακόμη διάσταση της πολύτιμης γεωγραφικής θέσης της Ελλάδος: σταυροδρόμι δεδομένων και κόμβος data centers

Οι νέες απαιτήσεις της Google για τηλέφωνα και tablet Android
Η Google αυξάνει τον ελάχιστο αποθηκευτικό χώρο που πρέπει να έχουν οι συσκευές Android

Microsoft: Αναπτύσσει εργαλείο AI που λαμβάνει στιγμιότυπα οθόνης και προκαλεί… ανησυχία
Η Microsoft ανέστειλε τη λειτουργία το 2024 αφού πρώτη την δοκίμασε σε έναν μικρό αριθμό χρηστών και τώρα το επαναφέρει.

Με καθυστέρηση οι προπαραγγελίες του Nintendo Switch 2 λόγω δασμών
Η προπαραγγελίες για το Nintendo Switch 2 θα ξεκινήσουν στις 24 Απριλίου - Οι προπαραγγελίες είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τις 9 Απριλίου