
«Σε μία εποχή που οι καταναλωτές αξιολογούν συνειδητά την ποιότητα, τη διατροφική αξία αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων που επιλέγουν, η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών στέκεται αντάξια των προσδοκιών τους και αποτελεί τον θεματοφύλακα της διατροφής τους», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ, Ευάγγελος Καλούσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, που εορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου.
Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας συνεχίζει απερίσπαστα το έργο της, να παράγει με βιώσιμο τρόπο και να προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα ποιοτικά, ασφαλή, με προστιθέμενη αξία.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι επιχειρήσεις του κλάδου επενδύουν σε καινοτόμες και βιώσιμες μεθόδους παραγωγής, αναγνωρίζοντας τις νέες διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών και τις σύγχρονες κοινωνικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Αναπτύσσουν πρωτοβουλίες και εθελοντικές δεσμεύσεις που ανταποκρίνονται στα ζητούμενα της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο ένα δίκαιο, υγιές και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα τροφίμων. Ένα από τα κύρια ζητήματα που τίθενται στη στρατηγική και το οποίο αποτελεί προτεραιότητα της βιομηχανίας τροφίμων, είναι η ανασύνθεση των τροφίμων. Αφορά στη σταδιακή μείωση των επιπέδων πρόσθετων σακχάρων, κορεσμένων λιπαρών, αλατιού και ενεργειακής αξίας στα προϊόντα διατροφής.
Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα τη μετάβαση σε πιο ισορροπημένες και υγιεινές διατροφικές συνήθειες, ο ΣΕΒΤ ανανέωσε την έρευνα που ξεκίνησε το 2018, που αποτυπώνει τις δράσεις που έχουν αναλάβει τα τελευταία χρόνια οι βιομηχανίες του κλάδου για την ανασύνθεση των προϊόντων τους, καθώς και για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, τα οποία αποτελούν υγιεινότερες επιλογές. Από τα αποτελέσματα, αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η συνεχής προσπάθεια των επιχειρήσεων να βελτιστοποιήσουν, κατά το δυνατό, τα προϊόντα διατροφής, σύμφωνα με τους παραπάνω άξονες, χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση τους. Πιο έντονη όμως καταγράφεται η τάση για ανάπτυξη νέων διατροφικών προτάσεων, με πιο υγιεινά χαρακτηριστικά, προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες τάσεις και στο αυξημένο ενδιαφέρον για πιο υγιεινές επιλογές.


Latest News

Παραμένουν τα 25άρια - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ζελένσκι: Δηλώνει έτοιμος για απευθείας διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία εφόσον ισχύσει κατάπαυση του πυρός
Μετά την εκεχειρία, είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε [στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων] υπό οποιοδήποτε σχήμα ώστε να μην υπάρχουν αδιέξοδα, είπε ο Ζελένσκι

Σύρος – Blue Star: Τι συνέβη με το χάος των υπεράριθμων από Ικαρία – Πώς έφτασαν στον Πειραιά
Από το αδιαχώρητο στη Σύρο, στην έκτακτη δρομολόγηση του Blue Star Paros - Τι λένε οι επιβάτες από την Ικαρία

Πάπας Φραγκίσκος: Πού θα γίνει η ταφή του
Ο πάπας Φραγκίσκος θα ταφεί στη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε της Ρώμης και όχι στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό

O Πάπας Φραγκίσκος είχε επιλέξει το κονκλάβιο που θα εκλέξει τον διάδοχό του
Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε επιλέξει καρδινάλιους που μοιράζονταν την ίδια κοσμοθεωρία και άλλους με κριτήριο τη γεωγραφική ποικιλομορφία του κονκλάβιου

Επιστρέφει ο δακτύλιος: Μονά - ζυγά από σήμερα στην Αθήνα
Ο δακτύλιος είχε σταματήσει για τις ημέρες του Πάσχα - Για ποιους δρόμους ισχύουν οι απαγορεύσεις

Αφρικανική σκόνη και 25άρια - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

BofA για δασμούς Τραμπ: Τι μπορεί να διαλύσει την αβεβαιότητα στις αγορές
Οι ανησυχίες των επενδυτών έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα - Τι λένε οι διαχειριστές κεφαλαίων της BofA

Εγκεφαλικό η αιτία θανάτου του Πάπα Φραγκίσκου – Η ανακοίνωση από το Βατικανό
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο οδήγησε σε κώμα και μη αναστρέψιμη καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με το Βατικανό – Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση

Πόσα άλλαξε ο πάπας Φραγκίσκος;
Ο Πάπας Φραγκίσκος αποτέλεσε έναν αρκετά ανοιχτόμυαλο ποντίφικα, ο οποίος άλλαξε πολλά στην καθολική εκκλησία, αλλά όχι όσα επιθυμούσε