Την έναρξη διαδικασίας αποστέρησης της κυπριακής υπηκοότητας για 39 επενδυτές και 6 μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την περαιτέρω διερεύνηση 6 πρόσθετων περιπτώσεων πολιτογραφήσεων, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου.

Έπειτα από σημερινή του συνεδρίαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση:

«’Όπως είναι γνωστό, η Ερευνητική Επιτροπή των Κατ΄Εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών (η οποία συστάθηκε κατόπιν Διατάγματος του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας) υπό την Προεδρία του κ. Νικολάτου, με το πόρισμά της, υπέβαλε εισηγήσεις που, μεταξύ άλλων, διελάμβαναν τη διερεύνηση της πιθανότητας ανάκλησης αριθμού διαβατηρίων, όπως και εισηγήσεις για άλλες ενέργειες, για συνολικά 102 υποθέσεις.

Η αρμόδια μονάδα του Υπουργείου Εσωτερικών, αφού μελέτησε τα ευρήματα του πορίσματος, υπέβαλε στο Υπουργικό Συμβούλιο συγκεκριμένες εισηγήσεις, τις οποίες το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθέτησε.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη διαδικασίας αποστέρησης της κυπριακής υπηκοότητας για 39 επενδυτές και 6 μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ακύρωση προηγούμενης απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για πολιτογράφηση ενός επενδυτή και ενός εξαρτώμενου μέλους οικογένειας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, να προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση 6 πρόσθετων περιπτώσεων, αλλά και να θέσει υπό συνεχή παρακολούθηση άλλες 47 περιπτώσεις, στη βάση των προβλεπομένων διαδικασιών.

Για δύο περιπτώσεις, η εισήγηση της Ερευνητικής Επιτροπής ήταν να αποστερηθούν της κυπριακής υπηκοότητας, νοουμένου ότι διαπιστωνόταν μη τήρηση των όρων και προϋποθέσεων του ΚΕΠ, δηλαδή νοουμένου ότι διαπιστωνόταν πως δεν διατηρούν στην κατοχή τους την επένδυση/μόνιμη ιδιόκτητη κατοικία. Μετά από διερεύνηση διαπιστώθηκε ότι εξακολουθούν να έχουν στην κατοχή τους την επένδυση/μόνιμη ιδιόκτητη κατοικία και συνεπώς δεν υφίσταται οποιοσδήποτε νομικός λόγος για αποστέρηση.

Η Απόφαση θα γνωστοποιηθεί και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τζάρεντ Άιζακμαν: Ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA
Επικαιρότητα |

Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος πιλότος που θέλει να διευθύνει τη NASA

Επιχειρηματίας και πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, ο Τζάρεντ Άιζακμαν ετοιμάζεται να διευθύνει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ παρά τις επαγγελματικές του σχέσεις με την SpaceX του Ίλον Μασκ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αναζητά τρόπους να κατασχέσει τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Διεθνή |

Η Ευρώπη ψάχνει τρόπους να «βάλει χέρι» στα 280 δισ. παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Η Ένωση διερευνά πιο επιθετικά τρόπους για την κατάσχεση των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία
Επικαιρότητα |

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι: Όχι σε λύση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο είπε πως «εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το αποδεκτό για αυτήν ειρηνευτικό πλαίσιο»

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της
Επικαιρότητα |

Γερμανικές εκλογές: Η ΕΕ κρατά την ανάσα της ενώ η ακροδεξιά δείχνει τα δόντια της

Οι εκλογές στη Γερμανία, διεξάγονται σε κλίμα πόλωσης και διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις - Οικονομία και μετανάστευση βρέθηκαν στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας