
Η αμερικανική Pfizer και η γερμανική BioNtech υπέβαλαν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τα επιχειρήματά τους για την έγκριση εμβολίου Covid-19 που περιέχει μικρότερη ποσότητα mRNA και προορίζεται για παιδιά 5 έως 11 ετών.
Οι δύο εταιρείες επικαλούνται μελέτη σε 2.268 παιδιά, η οποία έδειξε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση.
Αντίστοιχο αίτημα υποβλήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), της οποίας η απόφαση αναμένεται τον επόμενο μήνα.
Μέχρι το τέλος του έτους αναμένονται και τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών σε παιδιά από 6 μηνών έως 5 ετών.
Μέχρι σήμερα, το εμβόλιο Covid-19 της Pfizer έχει εγκριθεί για τις ηλικίες από 12 ετών και άνω σε Ευρώπη και ΗΠΑ.


Latest News

Φεύγει ο επικεφαλής εμβολίων της FDA και οι μετοχές φαρμακοβιομηχανιών γίνονται... συντρίμμια
Ο Μαρκς επέβλεψε την έγκριση των εμβολίων κατά της COVID-19 ως επικεφαλής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA

Generation Xanax: Η σκοτεινή πλευρά του μαγικού χαπιού
Περισσότερες από 86 εκατομμύρια συνταγές γράφτηκαν πέρυσι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το IQVIA Institute for Human Data Science.

Χρόνος: Τελικά όλα είναι στο μυαλό;
Γιατί κάποιες μέρες ο χρόνος περνάει γρήγορα και κάποιες άλλες όχι; Και γιατί το αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά μεταξύ μας;