Μεγαλύτερη της προηγούμενης εκτίμησης θα είναι όπως όλα δείχνουν η ανάπτυξη της Ιταλίας, όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ιταλικών Βιομηχανιών Confindustria.

Σύμφωνα με την έκθεση του τμήματος ερευνών του συνδέσμου, το ΑΕΠ θα αυξηθεί 6,1% φέτος –λίγο πάνω από το 6% που εκτιμά η κυβέρνηση Ντράγκι- και 4,1% το 2022. Μάλιστα, το πρώτο εξάμηνο του 2022 η ανάπτυξη αναμένεται ότι θα κινηθεί πολύ πάνω από τα προ της πανδημίας επίπεδα, σημειώνεται, σύμφωνα με το Reuters. Ο ίδιος φορέας τον προηγούμενο Απρίλιο έδινε εκτίμηση 4,1% για την ανάπτυξη του 2021.

Η ιταλική οικονομία που πλήττεται από τον COVID συρρικνώθηκε 8,9% πέρυσι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ύφεση στη μεταπολεμική ιστορία της Ιταλίας. Η οικονομία πλέον έχει ανακάμψει και αναμένεται χαμηλότερο από το αναμενόμενο δημόσιο έλλειμμα και χρέος.

Η έκθεση του Confindustria, επισημαίνει, πάντως, ότι από το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι πιο «μέτρια».

Κατά τη σύνταξη των εκτιμήσεών τους οι αναλυτές του συνδέσμου του ιταλών βιομηχάνων έλαβαν υπόψη το σχέδιο ανάκαμψης της Ιταλίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Είπε ότι, παρά τη «θετική προοπτική», δεν έπαυαν να υπάρχουν κίνδυνοι που συνδέονταν με την πιθανότητα νέων περιορισμών λόγω της πανδημίας, την έλλειψη πρώτων υλών και τις εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού.

Ο πρόεδρος της Confindustria, Carlo Bonomi, δήλωσε ότι η ανάκαμψη εξελίσσεται καλά, αλλά συνέστησε στάση «επιφυλακής».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή