
Η οικονομία της Κίνας «πάει καλά», αλλά αντιμετωπίζει προκλήσεις, όπως κινδύνους χρεοκοπίας για ορισμένες επιχειρήσεις λόγω «κακής διαχείρισης», δήλωσε την Κυριακή ο διοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, Γι Γκανγκ.
Οι ανησυχίες έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με την πιθανή κατάρρευση του κολοσού ακινήτων China Evergrande Group, ο οποίος έχει υποχρεώσεις άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχει χάσει τρεις γύρους πληρωμών τόκων για τα ομόλογα της σε δολάρια.
Καθώς η εταιρεία παλεύει με το χρέος της, οι ανησυχίες για πιθανή μετάδοση πιστωτικού κινδύνου από τον τομέα της ιδιοκτησίας της Κίνας στην ευρύτερη οικονομία έχουν ενταθεί.
Ο Γι Γκανγκ είπε ότι οι κίνδυνοι αθέτησης για ορισμένες επιχειρήσεις και οι δυσκολίες λειτουργίας των μικρών και μεσαίων τραπεζών είναι από τις προκλήσεις για την οικονομία της Κίνας και ότι οι αρχές παρακολουθούν στενά «έτσι ώστε να μην γίνουν συστημικοί κίνδυνοι».
Ενώ η ανάπτυξη μετριάστηκε λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η οικονομία της Κίνας αναμένεται να αναπτυχθεί φέτος με 8% , δήλωσε σε μια διαδικτυακή συνάντηση του Ομίλου 30 International Banking Seminar, που συμπίπτει με τις ετήσιες συνεδριάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Παγκόσμια Τράπεζα.
Οι αρχές θα προσπαθήσουν πρώτα να εμποδίσουν τα προβλήματα στην Evergrande να εξαπλωθούν σε άλλες εταιρείες ακινήτων για να αποφευχθεί ένας ευρύτερος συστημικός κίνδυνος, πρόσθεσε.
«Η οικονομική ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί λίγο, αλλά η τροχιά της οικονομικής ανάκαμψης παραμένει αμετάβλητη», υπογράμμισε.
Όσον αφορά την ανάπτυξη του ψηφιακού γιουάν, ο Γι Γκανγκ είπε ότι η PBOC θα επικεντρωθεί στην εγχώρια και λιανική χρήση του καθώς η διασυνοριακή και διεθνής χρήση ήταν «λίγο περίπλοκη» λόγω απαιτήσεων σε θέματα όπως το ξέπλυμα χρήματος.


Latest News

«Eσβησε» η εμπιστοσύνη της Δύσης στην Αμερική λέει ο Ρίτσαρντ Μπράνσον
Οι ιστορικοί θα θυμούνται την τρέχουσα περίοδο γεωπολιτικής αναταραχής ως τη στιγμή που τα δυτικά έθνη έχασαν την εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, προειδοποίησε ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον

Η Κίνα περιορίζει τις επενδύσεις στις ΗΠΑ καθώς οι εντάσεις κλιμακώνονται
Σε αναστολή της εμπορικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ προχωρά η Κίνα - Αυξάνει τις πιέσεις όσο οξύνεται ο ανταγωνισμός

Δασμούς 20% στην ΕΕ ανακοίνωσε ο Τραμπ - Έπίθεση στους συμμάχους των ΗΠΑ για «λεηλασία»
«Οι θέσεις εργασίας και τα εργοστάσια θα επιστρέψουν στη χώρα μας και το βλέπετε ήδη να συμβαίνει», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ

Σε μια σπάνια συνέντευξη ο πλουσιότερος άνθρωπος του Μεξικού μιλάει για τις επιχειρήσεις του, την οικογένειά του και τον Τραμπ
Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Κάρλος Σλιμ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του Μεξικού, μιλάει για τις επιχειρήσεις του, την οικογένειά του και τον Ντόναλντ Τραμπ

Πώς η Ισπανία έγινε το νέο hotspot των «Big Pharma» στην Ευρώπη
Η Ισπανία κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη για κλινικές δοκιμές και προσελκύει επενδύσεις στις βιοεπιστήμες, αλλά αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό, μεταξύ άλλων από την Κίνα.

Πώς το Minecraft κατέκτησε τον κόσμο;
Η ταινία «A Minecraft Movie» που βρίσκεται στις αίθουσες και το «κόλλημα» του ηθοποιού Τζακ Μπλακ - Tο βιντεοπαιχνίδι Minecraft με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Η Walmart «ανοίγεται» στα premium καλλυντικά
Η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Αμερικής Walmart προσθέτει premium μάρκες ομορφιάς στα εμπορεύματά της

Τεχνητή νοημοσύνη: Οι γίγαντες του άνθρακα φεύγουν, τα AI data centers έρχονται
Οι ενεργειακές ανάγκες που δημιουργεί η τεχνητή νοημοσύνη «κατασκευάζουν» τον μεγαλύτερο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο των ΗΠΑ ανατολικά του Πίτσμπουργκ

Πόσα δολάρια θα κοστίσει στις ΗΠΑ η προσάρτηση της Γροιλανδίας; – Τι εκτιμούν οι άνθρωποι του Τραμπ
Οι αρμόδιες υπηρεσίες στις ΗΠΑ έχουν περάσει ήδη σε εκτιμήσεις κόστους-οφέλους, παρά τις διαθνείς αντιδράσεις

Δε γλιτώνουν ούτε τα κουτάκια μπύρας από τους δασμούς Τραμπ
Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αναθεώρησε την Τετάρτη τους δασμούς 25% του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στα παράγωγα προϊόντα από αλουμίνιο