Προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς η αύξηση των νοσηλειών λόγω κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και ο χαμηλός ρυθμός εμβολιασμών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν νοσοκομεία στα οποία οι εισαγωγές ασθενών ξεπερνούν τα εξιτήρια.

Την Παρασκευή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης έγιναν τρεις διασωληνώσεις και 34 εισαγωγές ασθενών, αριθμός που είναι μεγάλος σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Παράλληλα, στη Λάρισα, που εξακολουθεί να είναι στο «κόκκινο», οι υγειονομικές αρχές απευθύνουν έκκληση για εμβολιασμό, καθώς έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες.

Ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Βασίλης Πίνακας μίλησε για «ανησυχητική αύξηση νέων μολύνσεων». «Στα προηγούμενα κύματα οι ασθενείς ήταν περιπατητικοί, τώρα οι περισσότεροι ασθενείς κλινήρεις», δήλωσε ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Γιάννης Γουλάς.

Γκάγκα: Τρεις νέοι κάτω των 30 ετών πέθαναν από κορωνοϊό σε μια βδομάδα»

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους νέους κρούει η πνευμονονολόγος και αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ενώ απευθύνει έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν.

Η ανάρτησή της

Μάλιστα με ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook, η γιατρός αναφέρει πως τρεις θανάτοι από κορωνοϊό ανθρώπων κάτω των 30 ετών καταγράφηκαν σε μόλις μία βδομάδα.

Η κ. Γκάγκα αναφέρει, επίσης, στην ανάρτησή της πως πολύ σύντομα θα υπάρξει τηλεφωνική γραμμή για όσους θέλουν να μιλήσουν με τους ειδικούς και να λύσουν τις απορίες που έχουν για το εμβόλιο του κοροναϊού.

Η ανάρτησή της:

«Πριν από λίγο χάσαμε 28χρονο από κορωνοϊό στη Κομοτηνή. Είναι ο τρίτος εικοσάχρονος που χάνουμε αυτή τη βδομάδα. Ήταν όλοι ανεμβολίαστοι.

Κάνω έκκληση, σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε και προσέχετε! Καταλαβαίνω ότι πολλοί φοβάστε και έχετε απορίες. Επικοινωνήστε μαζί μας, με γιατρούς και το υπουργείο, θα απαντήσουμε στις απορίες σας και θα συζητήσουμε τους προβληματισμούς σας. Θα δώσω σύντομα μια αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή και ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας μαζί μας, είμαστε εδώ για σας».

Προειδοποίηση επιστημόνων – Διπλάσιες πιθανότητες για «κακή έκβαση» του ασθενούς με γρίπη και κορωνοϊό

Την ίδια ώρα καμπανάκι κινδύνου για το «κοκτέιλ» γρίπης και κορωνοϊού κρούουν οι ειδικοί, επαναλαμβάνοντας  πως μόνο με το εμβόλιο θα αποφύγουν την βαριά νόσηση.

Για το εκρηκτικό κοκτέιλ γρίπης και κορωνοϊού μίλησε και ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας ότι αν κάποιος νοσήσει και από τους δύο ιούς οι πιθανότητες για «κακή έκβαση» διπλασιάζονται.

«Η επιδημιολογική πίεση από τον κορωνοϊό παραμένει σημαντική και αν σε αυτή προστεθεί και η γρίπη, προφανώς και η νοσηρότητα θα αυξηθεί. Παράλληλα, υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος να νοσήσει και από τα δύο νοσήματα και σε αυτή την περίπτωση η πιθανότητα να έχει ο ασθενής κακή έκβαση, σχεδόν διπλασιάζεται», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί και για τον ιό της γρίπης και για τον κορωνοϊό ώστε να αποφευχθεί η συνύπαρξη των δύο επιδημιών.

«Πέρυσι το αποφύγαμε αυτό γιατί ο κόσμος εμβολιάστηκε για την γρίπη και είχαμε την καλύτερη εμβολιαστική κάλυψη. Αν προσθέσουμε και την προφύλαξη που υπήρχε με τις μάσκες, καταφέραμε να εξαφανίσουμε σχεδόν τη γρίπη», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ένοπλες Δυνάμεις: Πώς θα χρηματοδοτηθεί το στεγαστικό πρόγραμμα για τα στελέχη
Επικαιρότητα |

Πώς θα χρηματοδοτηθεί το στεγαστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων για τα στελέχη

Ο Δένδιας παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να βρει πόρους για το στεγαστικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Η ευθύνη δεν πάει διακοπές – Συγκεκριμένα τα χρονοδιαγράμματα για το πρόγραμμα έργου
Επικαιρότητα |

Μήνυμα Μητσοτάκη σε υπουργούς - «Δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τις προτεραιότητες για το 2025 διαμηνύοντας στους υπουργούς ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι συγκεκριμένα και δεν υπάρχει η πολυτέλεια του εφησυχασμού