Στη διεύρυνση των πολιτικών καταπολέμησης σεξουαλικής παρενόχλησης θα προβεί η Facebook, με σκοπό την προστασία των δημόσιων προσώπων, όπως πολιτικοί, δημοσιογράφοι, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διασημότητες.

Σύμφωνα με το Business Insider, η εν λόγω απόφαση έχει ως σκοπό τον περιορισμό του ενοχλητικού περιεχομένου, που μπορεί να δημοσιεύεται σε post, μηνύματα, σχόλια, λογαριασμούς, ιδιωτικές σελίδες ή ομάδες και απευθύνεται σε δημόσια πρόσωπα, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι «επιχειρούμε πάντα να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της προστασίας των χρηστών μας από τις προσβολές και την προαγωγή του ανοιχτού διαλόγου. Οι πολιτικές μας διαφέρουν για τους ιδιώτες και τα δημόσια πρόσωπα, με σκοπό την προαγωγή της ελευθερίας της έκφρασης και του δημόσιου διαλόγου».

H Facebook ανακοίνωσε ότι, για να προβεί στις αλλαγές αυτές, συμβουλεύτηκε εμπειρογνώμονες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου, δημοσιογράφους, πολιτικούς, δημιουργούς περιεχομένου και άλλους σχετικούς με το εν λόγω ζήτημα.

Το ενοχλητικό περιεχόμενο, το οποίο θα αφαιρείται, αφορά:

  1. Το αυστηρά σεξουαλικό περιεχόμενο
  2. Προφίλ, σελίδες, ομάδες ή γεγονότα με σεξουαλικό περιεχόμενο για δημόσια πρόσωπα
  3. Υποτιμητικές εικόνες που έχουν υποστεί photoshop και έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο
  4. Εικόνες με υποτιμητικό περιεχόμενο που απεικονίζουν άτομα να εκτελούν τις σωματικές τους λειτουργίες
  5. Αρνητικούς σχολιασμούς των σωματικών χαρακτηριστικών δημοσίων προσώπων
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Τζο Μπάιντεν: Το διάγγελμα για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»
Επικαιρότητα |

Διάγγελμα Μπάιντεν για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «Η ενότητα είναι ο πιο άπιαστος στόχος από όλους, αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό»