
Ο Δακτύλιος αλλάζει ριζικά με σκοπό την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης και την ενίσχυση των νέων καθαρών τεχνολογιών. Έτσι από τις 25 Οκτωβρίου εντός του Δακτυλίου της Αθήνας θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.
Παράλληλα περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των αδειών που θα χορηγηθούν για κατ΄εξαίρεση κίνηση εντός του Δακτυλίου ενώ αναθεωρείται προς το αυστηρότερο, το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων. Για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων θα τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, αυστηρό σχέδιο αστυνόμευσης.
Υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των ΙΧ που κυκλοφορούν σήμερα στην Αττική φτάνει τα 2,3 εκατομμύρια. Από αυτά ηλεκτρικά, φυσικού αερίου και υβριδικά είναι τα 7.654 οχήματα. Παράλληλα εκτιμάται ότι τα οχήματα με κινητήρες euro 6 (χαμηλών ρύπων) είναι κάτω από 300.000 οχήματα στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις απόδοσης του ειδικού σήματος.
Αν το αυτοκίνητο σας εμπίπτει στις συγκεκριμένες κατηγορίες, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για έκδοση του ειδικού σήματος, πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας και τον ΑΦΜ του κατόχου στην φόρμα χρησιμοποιώντας ελληνικούς χαρακτήρες και κεφαλαία γράμματα.
Πατώντας το πλήκτρο » Έλεγχος» το σύστημα ελέγχει αν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος τα οποία αντλούνται από το Μητρώο Οχημάτων που τηρείται στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πληρούν τις προϋποθέσεις για την έκδοση του ειδικού σήματος.


Latest News

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένες τις ΗΠΑ
«Ακόμα και όταν διαφωνούμε, να μπορούμε να συνομιλούμε ανοιχτά με την Τουρκία», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΟΤ Delphi Economic Forum X - Αλέξανδρος Διακόπουλος (ΕΑΒ): «Βίαιο το ξύπνημα της Ευρώπης για την αμυντική βιομηχανία»
Στο ΟΤ Delphi Economic Forum X μίλησε ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ

Κ. Χατζηδάκης: Νομοσχέδια για το βαθύ κράτος και τη βελτίωση της καθημερινότητας
«Μοντέλο ΔΕΗ» για τον ΟΣΕ - Στις 28 Απριλίου η παρουσίαση στο υπουργικό Συμβούλιο του σχετικού νομοσχεδίου

ΟΤ Delphi Economic Forum X-Daniel Seidemann: Οι Ισραηλινοί αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το μέγεθος των εγκλημάτων πολέμου στην Παλαιστίνη
Ο Daniel Seidemann, μίλησε στο OT Delphi Economic Forum X υπογραμμίζοντας ότι η πλειοψηφία των Ισραηλινών επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Γιάννης Κεφαλογιάννης: 80 drones με θερμικές κάμερες στη μάχη των πυρκαγιών
Στο ΟΤ Delphi Economic Forum X μίλησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

ΟΤ Delphi Economic Forum X - Δημήτρης Χούπης (ΓΕΕΘΑ): «Μεγάλη η ευκαιρία του ReArm Europe για την Ελλάδα - Η ανάγκη για την τεχνολογία»
Στο ΟΤ Delphi Economic Forum X, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτρης Χούπης

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Γιατί αποτυγχάνει το κράτος
Η τραγωδία των Τεμπών, το χάος της διερεύνησης και οι ευθύνες της πολιτείας

Μητσοτάκης για το ψηφιακό φροντιστήριο: Το παρακολουθούν ήδη 49.000 μαθητές
Μέσω Tik Tok επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προβάλει το ψηφιακό φροντιστήριο του υπουργείου Παιδείας

Hellenic Train: Πού στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής
Οι αρχές αναζητούν τη συλλογή τυχόν υπολειμμάτων από τον μηχανισμό που θα δείξουν τι εκρηκτική ύλη χρησιμοποιήθηκε και στη ανάλυση τυχόν βιντεοληπτικού υλικού

Σκηνικό πολιτικής ρευστότητας - Τι καταγράφει νέα δημοσκόπηση
Εικόνα ανάκαμψης της ΝΔ, ανοδική τάση για την Πλεύση Ελευθερίας που παγιώνεται στη δεύτερη θέση και νέα πτώση για το ΠΑΣΟΚ καταγράφει η νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega