Το αισιόδοξο πρώτο μισάωρο της χθεσινής συνεδρίασης ήταν αρκετό για να φέρει τον Δείκτη πάνω από τις 895 μονάδες, ένα επίπεδο που οριοθετούσε την πτωτικότητα του Οκτωβρίου.
Η σημασία του επιπέδου είναι πασιφανής, αφενός διότι επεξέτεινε την επιβεβαιωμένη τεχνική αντίσταση, αφετέρου διότι το ίδιο το επίπεδο δοκιμάστηκε ήδη τρεις φορές στις λίγες προηγούμενες συνεδριάσεις.
Κι ενώ ενδοσυνεδριακά υπήρξε η αγοραστική διάθεση, το τέλος της συνεδρίασης άφησε μια πικρή γεύση διότι όχι μόνο δεν διατηρήθηκαν τα πρωινά κέρδη, αλλά ο Δείκτης έκλεισε και σε αρνητικό έδαφος, κοντά στο χαμηλό ημέρας (-0,38%).
Ωστόσο, η επιμέρους ανάλυση φέρνει ενδιαφέροντα ευρήματα, με κυριότερα δύο τη διάσπαση-επιβεβαίωση του απερχόμενου πτωτικού σχηματισμού, και την εξαιρετική συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου.
Όσον αφορά στη διάσπαση, ο Δείκτης φαίνεται έδωσε πρώιμο αγοραστικό σήμα στις 890 μονάδες, με πρώτο στόχο τις 907 και τελικό αποδέκτη την περιοχή των 940 μονάδων, που συνιστά και το άνω όριο του μεσοπρόθεσμου ατασικού μοτίβου.
Το στοπ στο βραχυπρόθεσμο θετικό momentum είναι κάτω από 880 μονάδες σε ημερήσιο κλείσιμο, που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εγκλωβισμού, καθώς η μεσοπρόθεσμη στήριξη είναι αρκετά πιο βαθιά, στις 835 μονάδες.
Όσον αφορά στον τραπεζικό κλάδο, έχει σημειωθεί η ανθεκτική συμπεριφορά του, η οποία είναι κρίσιμη για τη συνέχεια λόγω της βαριάς στάθμισης και της επίδρασης στην ψυχολογία. Υπενθυμίζεται ότι ο Δείκτης Τραπεζών (ΔΤΡ) αφορά σε μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις σε όλο το ταμπλό όπου διατηρήθηκε η ανοδικότητα.
Τα παραπάνω πρέπει να αξιολογηθούν σε σχέση με την εικόνα στις διεθνείς αγορές, και όσο οι ΗΠΑ διατηρούν την ορμή τους από τα εταιρικά αποτελέσματα, αδιαφορώντας για τις πληθωριστικές πιέσεις, υπάρχει εύφορο έδαφος και στην εγχώρια σκηνή.