
Η πλειοψηφία των Γερμανών πρέπει να προβεί σε περικοπές στις ατομικές της δαπάνες λόγω των αυξανόμενων τιμών ενέργειας. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία Forsa για λογαριασμό των δικτύων RTL και n-tv.
Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, το 44% των ερωτηθέντων πολιτών πρέπει να περιορίσει τα έξοδά του κάπως και το 23% να τα περιορίσει πολύ. Το 31% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αυτό δεν θα συμβεί στη δική του περίπτωση καθόλου.
Από τους ερωτηθέντες με χαμηλότερα εισοδήματα (λιγότερο από 1.500 ευρώ μηνιαίως), το 42% απάντησε ότι θα πρέπει να περιορίσει σημαντικά τα έξοδά του λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας. Μεταξύ των ερωτηθέντων με μεσαίο εισόδημα (1.500 έως κάτω των 3.000 ευρώ), το ένα τρίτο δήλωσε ότι θα πρέπει να περιορίσει ορισμένα έξοδά του.
Η ομάδα των Γερμανών πολιτών η οποία απάντησε ότι θα πρέπει να περιορίσει πολύ τα έξοδά της λόγω των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας, ρωτήθηκε επίσης σε ποιους ακριβώς τομείς πρέπει να κάνει αυτές τις περικοπές. Το 31% απάντησε ότι πρέπει να κάνει περιορισμούς στη διατροφή.Το 24% απάντησε στην θέρμανση ή την κατανάλωση νερού, το 18% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και το 20% στην χρήση του αυτοκινήτου. Το 17% απάντησε ότι θα πρέπει να περιορίσει (επίσης) τις εξόδους για ψυχαγωγία, το 12% απάντησε στα ταξίδια και το 11% στην ένδυση.
Τέλος, το 12% όσων απάντησαν ότι θα περιορίσουν πολύ διάφορα έξοδά τους λόγω των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας δήλωσε ότι θα πρέπει να τα περιορίσει σε όλους τους τομείς της ζωής του.


Latest News

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Βλέπει υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ - Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Αν και δέχεται το ΧΑ κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, δεν δείχνουν προς ώρας ικανές να διαταράξουν την ανοδική του πορεία

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ουκρανία: Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά
Η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί με τρόπο βιαστικό μια εκεχειρία στην Ουκρανία χωρίς να αρνείται τη σχετική διαπραγμάτευση

Σε καθολική αποχή οι δικηγόροι σήμερα – Στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου
Οι δικηγόροι, αντιδρούν στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων με τεκμαρτό τρόπο, που προβλέπεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο