
Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2003, και ανώτερα των προβλέψεων των αναλυτών, διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στον Καναδά, προβληματίζοντας ακόμα περισσότερο την Κεντρική Τράπεζα της χώρας.
Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 4,4% τον Σεπτέμβριο. Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό από τον Φεβρουάριο του 2003, ξεπερνώντας προβλέψεις για αύξηση κατά 4,3%.
Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο. Οι υψηλότερες τιμές τροφίμων, στέγης και μεταφορών ήταν οι κύριοι συντελεστές.
Ο Κεντρικός Τραπεζίτης Τιφ Μάκλεμ υποστηρίζει ότι η αύξηση των τιμών καταναλωτή θα είναι βραχύβια.
Την επόμενη εβδομάδα συνεδριάζει η Κεντρική Τράπεζα του Κανάδα. Αν και δεν αναμένεται να αποφασίσει αύξηση των επιτοκίων, θεωρείται πιθανό να μειώσει τις εβδομαδιαίες αγορές ομολόγων του Καναδά σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ (810 εκατομμύρια δολάρια), από τον τρέχοντα ρυθμό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι traders προβλέπουν τουλάχιστον τρεις αυξήσεις επιτοκίων στον Καναδά έως το τέλος του 2022, γεγονός που θα έφερνε το βασικό επιτόκιο στο 1% από το τρέχον 0,25%.


Latest News

Ταϊβάν: Φρένο στις ανοικτές πωλήσεις μετοχών εν μέσω δασμολογικής αβεβαιότητας
Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας της Ταϊβάν σημείωσε ότι οι περιορισμοί θα συνεχιστούν, χωρίς να αναφέρει πότε μπορεί να αρθούν.

Τα πρώτη κινεζικά αεροπλάνα COMAC πετούν στο Βιετνάμ
Η COMAC ήδη από το 2024 αύξησε τα σχέδια πωλήσεων και παραγωγής και εμπορεύεται το C919 εκτός Κίνας.

Γιατί οι ντομάτες γίνονται θύματα του εμπορικού πολέμου
Νέοι φόροι θα πλήξουν τις αμερικανικές εισαγωγές φρέσκων ντοματών από το Μεξικό από τον Ιούλιο, εκτός εάν επιτευχθεί μια νέα συμφωνία

Τι περιμένει ο Μασκ από την επίσκεψη στην Ινδία - Η συνάντηση με Μόντι
Ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X για την επικείμενο ταξίδι

«Ευκαιρίες στο χάος» των ΗΠΑ αναζητούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες
Με ράλι προσφορών προσπαθούν να ξεστοκάρουν εν όψει επικείμενων ανατιμήσεων λόγω των δασμών Τραμπ

Η σοκολάτα Ντουμπάι προκαλεί έλλειψη φιστικιών ενώ οι TikTokers τρελαίνονται
Οι παγκόσμιες τιμές φιστικιού αυξάνονται κατά το ένα τρίτο καθώς η ζήτηση για μπάρες γεμάτες με κρέμα συνεχώς αυξάνεται

Unicredit: «Πράσινο φως» υπό όρους για την απόκτηση της Banco BPM
Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως στην UniCredit να προχωρήσει την προσφορά εξαγοράς της Banco BPM

Ιταλία και ΗΠΑ αντιτάσσονται στους «μεροληπτικούς» φόρους των Big Tech
Η Ιταλία συμφωνεί με τις ΗΠΑ να αντιταχθούν στους «μεροληπτικούς» φόρους τεχνολογίας που επιβάλλονται στις Big Tech

Lazard: Προσλαμβάνει πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Αμερικανικής Βουλής
Το νέο απόκτημα της Lazard, Πάτρικ ΜακΧένρι, ήταν γνωστός ως σύμμαχος της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων στο Κογκρέσο

«Παζάρια» της Uber για την απόκτηση της τουρκικής πλατφόρμας delivery Trendyol Go
Η Uber Eats δραστηριοποιείται επί του παρόντος σε περίπου 45 χώρες και σε περισσότερες από 6.000 πόλεις, δημιουργώντας έσοδα 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024.