![Ντόναλντ Τραμπ – Αναγγέλλει την ίδρυση δικού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/05/ImgSrc-18.jpg)
Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα ξεκινήσει το δικό του δίκτυο μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης μιας πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ονομάζεται «TRUTH Social», προκειμένου «να αντισταθεί στην τυραννία της Big Tech».
Η εφαρμογή φαίνεται να είναι το πρώτο έργο του Trump Media and Technology Group (TMTG), το οποίο θα καταχωρηθεί στο Nasdaq μέσω συγχώνευσης με την Digital World Acquisition Group, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter η εκπρόσωπος Liz Harrington.
🚨President Donald J. Trump Announces Trump Media & Technology Group🚨
“I created TRUTH Social and TMTG to stand up to the tyranny of Big Tech…
I am excited to send out my first TRUTH on TRUTH Social very soon…” pic.twitter.com/TCZVYq1VJQ
— Liz Harrington (@realLizUSA) October 21, 2021
Η νέα εταιρεία, η οποία αναφέρει την ιδιωτική λέσχη μελών του Trump Mar-A-Lago ως διευθύντρια, θα προεδρεύεται από τον πρώην πρόεδρο, ο οποίος λέει ότι «η αποστολή αυτής της ομάδας είναι να δημιουργήσει έναν αντίπαλο στην κοινοπραξία των φιλελεύθερων μέσων ενημέρωσης».
«Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, ωστόσο ο αγαπημένος σας Αμερικανός πρόεδρος έχει αποσιωπηθεί», υποστήριξε ο Τραμπ.
Ο Τραμπ αποκλείστηκε από τους κολοσσούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα φέτος , μετά τις αναρτήσεις του που σχετίζονται με τις ταραχές στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η κίνηση δεν αποτελεί έκπληξη. Ο Τραμπ και η ομάδα των συμβούλων του έχουν υπονοήσει εδώ και μήνες ότι μπορεί να ξεκινήσει τη δική του εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για να ανταγωνιστεί το Facebook και το Twitter.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το TRUTH Social είναι προς το παρόν διαθέσιμο για προπαραγγελία στο Apple App store και μια έκδοση beta θα είναι διαθέσιμη στους προσκεκλημένους από τον Νοέμβριο του 2021. Πανεθνική διάθεση αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2022.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Απειλή προστίμων 16 δισ. ευρώ απο την ΕΕ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου
![Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για δασμούς Τραμπ: Θα απαντήσουμε με αντίμετρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/2024-07-18T130711Z_147724729_RC2PX8A4VN9I_RTRMADP_5_EU-VONDERLEYEN-PARLIAMENT-600x400.jpg)
«Σκληραίνει» τη στάση της η ΕΕ για τους δασμούς - Έρχονται αντίμετρα
Η πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποίησε: «Οι αδικαιολόγητοι δασμοί στην ΕΕ δεν θα μείνουν αναπάντητοι» για να σημειώσει με νόημα ότι «θα προκαλέσουν αποφασιστικά και αναλογικά αντίμετρα»