
Tη δυνατότητα εφάπαξ πληρωμής και του ΕΝΦΙΑ με πιστωτικές κάρτες, μέχρι και σε 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις δίνουν οι τράπεζες στους φορολογούμενους. Ταυτόχρονα δίνουν τη δυνατότητα πληρωμής μέχρι και σε 12 μηνιαίες δόσεις και την κάθε επιμέρους δόση του ΕΝΦΙΑ. Μέσω των πιστωτικών καρτών των τραπεζών και με άτοκες δόσεις μπορούν επίσης να εξοφληθούν οι δόσεις του φόρου εισοδήματος και λοιπές Βεβαιωμένες Οφειλές εκτός Ρύθμισης, επίσης έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.
Όπως επισημαίνουν αρμόδια τραπεζικά στελέχη ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός φορολογουμένων εξοφλεί τις οφειλές τους από τα ψηφιακά τραπεζικά δίκτυα. Είτε μέσω του internet και mobile banking των τραπεζών, καθώς οι χρήστες του κάθε δικτύου προσεγγίζουν πλέον τα 4 εκατομμύρια για το καθένα ξεχωριστά, είτε μέσω του δικτύου των ΑΤΜ των τραπεζών καθώς και του phone banking.
Μπορούν φυσικά να εξοφλήσουν τις οφειλές τους ηλεκτρονικά, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας της ΑΑΔΕ. Δυνατότητα πληρωμής οφειλών στο Δημόσιο με φυσική παρουσία και τη χρήση καρτών έχουν οι φορολογούμενοι μέσω και του εκτεταμένου δικτύου των ΕΛΤΑ σε κάθε νομό της χώρας. Επίσης τη δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης της πληρωμής των δόσεων βεβαιωμένων οφειλών και ρυθμίσεων στο Δημόσιο έχουν οι φορολογούμενοι και μέσω του δικτύου του εκτεταμένου δικτύου 3.000, περίπου, καταστημάτων του ΟΠΑΠ, μέσω της υπηρεσίας πληρωμών tora Wallet, θυγατρικής εταιρείας του ομίλου ΟΠΑΠ, που εξυπηρετεί το κοινό καθημερινά μέχρι αργά το βράδυ, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Μέσω αυτής πραγματοποιείται μια ευρύτατη γκάμα πληρωμών που καλύπτει συνολικά συναλλαγές για περισσότερους από 230 φορείς και οργανισμούς. Η πληρωμή του φόρου εισοδήματος, του ΕΝΦΙΑ, καθώς και όλων των λογαριασμών, μπορεί να γίνει ανέπαφα μέσω καρτών. Με αυτό τον τρόπο οι φορολογούμενοι διευκολύνονται και στην κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου.
Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), ο συνολικός αριθμός των ενεργών καρτών πληρωμών σε κυκλοφορία στο τέλος του 2020 ανήλθε σε 18,6 εκατ., αυξημένος κατά 3% σε σχέση με το 2019.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Απλοποιείται η διαδικασία έκδοσης ψηφιακών δελτίων αποστολής - Οι αποφάσεις
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Νωρίτερα οι συντάξεις Απριλίου - Πότε «κληρώνει» και για τα αναδρομικά
Aνακοίνωθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις - Μέχρι το Πάσχα θα γίνει η καταβολή ποσών για αναδρομικά έως και 12.000 ευρώ

ΕΦΚΑ: Μικρή η ανταπόκριση για τη συνταξιοδότηση των μη μισθωτών με οφειλές έως 30.000 ευρώ
Μόλις 2.000 έχουν λάβει τη σύνταξη - Αργοί οι ρυθμοί υλοποίησης των ευεργετικών διατάξεων του μέτρου

Τέλος χρόνου για οφειλές στους Δήμους - Πώς μπορείτε να εξοφλήσετε σε 60 δόσεις
Εκπνέει η προθεσμία για υποβολή των αιτήσεων ένταξης στην ευνοϊκή ρύθμιση - Η προσαύξηση

Η ΔΥΠΑ στον Έβρο - Πάνω από 400 νέες θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις στον Έβ
Το Νοέμβριο η ΔΥΠΑ υλοποίησε 3 νέες δράσεις για την ενίσχυση της αγοράς εργασίας στον Έβρο, συνολικού προϋπολογισμού 18,5 εκ. ευρώ

ΚΕΠΕ: Εκρηκτική άνοδος κατά 185% των κενών θέσεων εργασίας σε τέσσερα έτη
Τα αναλυτικά στοιχεία ανά οικονομική δραστηριότητα

Στο ΣτΕ η μάχη των επαγγελματιών για το τεκμαρτό εισόδημα
Οι επαγγελματίες ζητούν να καταργηθούν τα τεκμήρια ως αντισυνταγματικά - Την Παρασκευή η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας

Eurobank: Καλύτερη εικόνα για την ανεργία – Προβληματίζει η γήρανση του πληθυσμού
Το ποσοστό συμμετοχής στην αγορά εργασίας είναι από τα χαμηλότερα στην ΕΕ-27 - Τι επισημαίνει η Eurobank στο δελτίο «7 Ημέρες Οικονομία»

Ριζικές αλλαγές στις σχολάζουσες κληρονομιές - Τα φορολογικά κίνητρα
Πέντε μεταρρυθμίσεις για τις δωρεές στο Δημόσιο και τα Κοινωφελή Ιδρύματα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης

«Λερναία Υδρα» τα κρατικά φέσια - Άλμα 195 εκατ. στις οφειλές σε ιδιώτες σε ένα μήνα
Πρωταθλητές τα νοσοκομεία στα κρατικά φέσια - Στα 915 εκατ. ευρώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων