Σε πολύφερνη νύφη εξελίσσεται η σταθερά ανερχόμενη στον κλάδο των φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων Ionity, με τους μεγάλους θεσμικούς επενδυτές που επιθυμούν να επενδύσουν σε αυτή να κάνουν κυριολεκτικά ουρά, δεδομένων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του κλάδου της ηλετροκίνησης.

Νέο όνομα που προστέθηκε στη λίστα είναι αυτό της BlackRock, σύμφωνα με δημοσίευμα του Manager Magazin που αναμετάδωσε και το Reuters, υποστηρίζοντας πως ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος είναι κοντά στην επένδυση περίπου 500 εκατ. ευρώ στην εταιρεία. Εφόσον η αύξηση κεφαλαίου δρομολογηθεί, η αξία της Ionity θα εκτιναχθεί στα 2,25 δισ. ευρώ με την ίδια την BlackRock να καταλήγει να ελέγχει ένα ποσοστό της τάξεως του 22%.

Στους μετόχους της Ionity ξεχωρίζουν ήδη η Volkswagen, η Daimler, η BMW, η Hyundai Motor και η Ford, ενώ το καλοκαίρι δημοσιεύματα εμφάνιζαν ως νέους επίδοξους επενδυτές την Royal Dutch Shell και την Renault, οι οποίοι ενδιαφέρονταν να «μπουν» στην εταιρεία με 400-500 εκατ. ευρώ. Φαίνεται πως οι συνομιλίες με τις δύο τελευταίες δεν κατέληξαν στη συμφωνία, ένα κενό που έσπευσε να εκμεταλλευτεί η BlackRock.

Εκπρόσωπος της Ionity αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, όμως επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις για τη διασφάλιση επιπλέον κεφαλαίων και επενδυτών. Κι αυτό με δεδομένο πως ήδη από την περασμένη άνοιξη έχει ανακοινώσει φιλόδοξα σχέδια την περαιτέρω επέκταση του δικτύου φορτιστών της σε όλη την Ευρώπη.

Η εταιρεία διαθέτει ήδη 348 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη και έχει άλλους 45 υπό κατασκευή. Οι σταθμοί φόρτισης της έχουν πολύ υψηλές αποδόσεις, επιτρέποντας στα οχήματα να φορτιστούν μέσα σε ελάχιστο χρόνο, με αποτέλεσμα να είναι και ιδιαίτερα δημοφιλή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green