
H κα. Marie-Caroline Laurent αναλαμβάνει από τις 15 Νοεμβρίου 2021 την θέση της Γενικής Διευθύντριας της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), για την Ευρώπη.
Η Marie-Caroline είναι ειδική στις πολιτικές μεταφορών και έχει εργαστεί για σχεδόν μια δεκαετία στη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA) σε ηγετικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του Βοηθού Διευθυντή για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Προηγουμένως είχε εργαστεί στην ανάπτυξη πολιτικών για την Ένωση Ευρωπαϊκών Αερογραμμών, ενώ υπηρέτησε ως Σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ως αξιωματούχος στη διαμόρφωση πολιτικών για το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Ε.Ε.
Η Kelly Craighead, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της CLIA, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Ukko Metsola για την εξαιρετική δουλειά που έκανε στην Ευρώπη σε μια κρίσιμη μεταβατική περίοδο, κατά την οποία η κρουαζιέρα επέστρεψε σταδιακά σε λειτουργία. Χαίρομαι που καλωσορίζω την Marie-Caroline Laurent, η οποία θα αξιοποιήσει την πλούσια εμπειρία της στον τομέα της ευρωπαϊκής πολιτικής μεταφορών για να φέρει την κρουαζιέρα στην καρδιά του βιώσιμου τουρισμού και να αναδείξει την αξία της στον ευρύτερο ναυτιλιακό κλάδο. Κατέχοντας σε βάθος τη συνεργασία με τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., η Marie-Caroline είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της CLIA σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής εντός των Βρυξελλών».
Από την πλευρά της, η Marie-Caroline Laurent δήλωσε: «Είμαι παθιασμένη με τον θετικό αντίκτυπο των τομέων των μεταφορών και του τουρισμού, οι οποίοι υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα αλλά και το εισόδημα χιλιάδων οικογενειών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι μεταφορές είναι μία από τις πιο καινοτόμες βιομηχανίες στον κόσμο και η κατασκευή κρουαζιερόπλοιων βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής οικονομίας. Οι εταιρείες κρουαζιέρας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πράσινης καινοτομίας για την ναυτιλία και είναι σε θέση να βοηθήσουν την Ε.Ε. να προωθήσει την πράσινη ανάπτυξη. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τις εταιρείες κρουαζιέρας, τους εταίρους του κλάδου μας και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, για να βοηθήσουμε την ηγεσία της Ευρώπης να οικοδομήσει μια πραγματικά βιώσιμη βιομηχανία μεταφορών και τουρισμού στην Ευρώπη».
Ο Ukko Metsola θα παραμείνει Σύμβουλος της νέας Γενικής Διευθύντριας έως το τέλος του 2021, για να βοηθήσει στη μετάβαση πριν από την προγραμματισμένη επιστροφή του στην εταιρεία κρουαζιέρας Royal Caribbean Group.


Latest News

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κεντρικός ομιλητής στο 19ο Ετήσιο Capital Link International Shipping Forum
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, Founder & Chairman, Capital Maritime & Trading Corp., ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο Μεσημεριανό Γεύμα του 19ου Ετήσιου Capital Link International Shipping Forum

Βαγγέλης Μαρινάκης: Εποχή αλλαγών από την οποία μπορεί να επωφεληθεί η ναυτιλία
Μιλώντας στο 19ο Ετήσιο Διεθνές Ναυτιλιακό Φόρουμ της Capital Link o Βαγγέλης Μαρινάκης υπογράμμισε τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ναυτιλία

ΟΛΠ: Νέα αύξηση εσόδων και κερδών – Πρόταση για αυξημένο μέρισμα κατά 43,7%
Η κρουαζιέρα στον ΟΛΠ κατέγραψε νέο ρεκόρ, σε αριθμό προσεγγίσεων πλοίων, επιβατική κίνηση και έσοδα που αυξήθηκαν κατά 15,5%.

Παρέμβαση Κικίλια για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Σκέψεις για έκδοση εκπτωτικού κουπονιού που θα απευθύνεται στη «λαϊκή οικογένεια και τη μεσαία τάξη» ώστε να μην επιβαρυνθεί από τις αυξήσεις

Πώς θα μοιάζουν οι μαρίνες του μέλλοντος; Τι δείχνει η μελέτη της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας
Η μελέτη από την Ένωση Μαρινών Ελλάδας βαθμονομεί τις δυνατότητες ανάπτυξης των τουριστικών λιμένων στη χώρα

Η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Τι είπε ο Κικίλιας
«Προτεραιότητα να μην αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια», σύμφωνα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια

Αντίποινα των Χούθι στις επιθέσεις των ΗΠΑ στην Υεμένη - Στόχος, αμερικανικά πολεμικά πλοία
Οι αντάρτες Χούθι επιτίθενται στις αμερικάνικες δυνάμεις σε ένδειξη συμπαράστασης στη Γάζα

Το LNG κερδίζει έδαφος στη ναυπήγηση πλοίων
Η ναυτιλιακή βιομηχανία επιταχύνει τη μετάβασή της προς πιο πράσινες πρακτικές, με το LNG να αυξάνει τη δυναμική του

Κασσελάκης: Δεν θα επιτρέψουμε η ελληνική ναυτιλία να χάσει την πρωτοκαθεδρία της λόγω άστοχων πολιτικών
«Είναι ώρα να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας ανήκει, επενδύοντας στη ναυτιλία μας, στηρίζοντας τους ανθρώπους της», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης

Η Attica Group ανακοίνωσε πασχαλινές προσφορές για οικογένειες και παρέες 3-5 ατόμων
Έκπτωση 20% για όλους τους προορισμούς από και προς Πειραιά με Ι.Χ. αυτοκίνητο από την Attica Group