Θεαματικό άλμα στα κέρδη της κατά 70% κατέγραψε για το τρίτο τρίμηνο η American Express, καθώς το άνοιγμα των ταξιδιών, της εστίασης και της ψυχαγωγίας οδήγησε σε αύξηση των δαπανών μέσω πιστωτικών καρτών για πολίτες και επιχειρήσεις. Μάλιστα, σημαντική άνοδο κατέγραψαν κυρίως οι δαπάνες των νεότερων ηλικιακά.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ύψους 1,83 δισ. δολαρίων ή 2,27 δολάρια ανά μετοχή σε σχέση με τα 1,07 δισ. δολάρια ή 1,30 δολάρια ανά μετοχή της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Επίδοση πολύ πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Τα συνολικά έσοδα εκτινάχθηκαν κατά 25% στα 10,9 δισ. δολάρια, φτάνοντας αλλά και ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα προ της πανδημίας νούμερα.

Οι αναλυτές της FactSet είχαν προβλέψει κέρδη ανά μετοχή στα 1,80 δολάρια επί συνολικών εσόδων της τάξεως των 10,5 δισ. δολαρίων.

Οι κάτοχοι των AmEx καρτών δαπάνησαν συνολικά 330,7 δισ. δολάρια, ή κατά μέσο όρο 5.771 δολάρια ανά κάρτα, σε σχέση με 225,5 δισ. το τρίτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς.

Σημαντικό άλμα σημείωσαν οι δαπάνες των κατόχων της λεγόμενης γενιάς Gen Z, ήτοι δηλαδή όσων είναι έως 24 ετών, που παρουσίασαν αυξημένη χρήση της κάρτας τους κατά 31% σε σχέση με πέρυσι, όταν στους άνω των 57 ετών η αύξηση κυμάνθηκε στο 25%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή