Στη χορήγηση μίας και μόνο δόσης εμβολίου στα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 επιμένει η Νορβηγία, με τις υγειονομικές αρχές να συζητούν αλλά να απορρίπτουν τελικά σήμερα τη χορήγηση και δεύτερης δόσης. Σημειωτόν πως ήδη στους ανήλικους χορηγείται αποκλειστικά το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech.

Το υπουργείο Υγείας και η επιστημονική του ομάδα αποφάσισαν να μην εγκρίνουν τελικά τη χορήγηση και δεύτερης δόσης, έως ότου υπάρξουν περισσότερα επιστημονικά στοιχεία, κυρίως λόγω της επιπλοκής που έχει εμφανιστεί σε ορισμένες περιπτώσεις στην καρδιά στα νεαρά άτομα και κυρίως τα αγόρια (μυοκαρδίτιδα). Στάθμισαν δε, το γεγονός πως το ποσοστό των παιδιών που νοσούν με σοβαρά και επικίνδυνα συμπτώματα είναι χαμηλό και πως μία δόση δίνει αρκετή προστασία. Μία μόνο δόση του εν λόγω σκευάσματος εμφανίζεται να προσφέρει προστασία ύψους 85% έναντι της Covid-19 για έως 16 εβδομάδες.

Οι αρχές θα επανεξετάσουν το θέμα στις αρχές του 2022.

Παράλληλα αποφασίστηκε πως η χώρα θα δωρίσει πάνω από 620.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna, τις οποίες δεν υπάρχει πρόβλεψη να χρειαστεί τελικά να χρησιμοποιήσει. Οι δόσεις δεν θα προσφερθούν μέσω του μηχανισμού COVAX, αλλά μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα