«Το ΚΙΝΑΛ είναι ένα μικρό κόμμα, αλλά το ενδιαφέρον για την ηγεσία του μεγάλο. Έξι υποψήφιοι ανακοίνωσαν ότι διεκδικούν την προεδρία. Το βράδυ της Τετάρτης έγιναν επτά. Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι θα είναι υποψήφιος», γράφει σε ανταπόκριση από την Αθήνα το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο (RND) με τίτλο «Ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει στην πολιτική σκηνή»:

«Το Δεκέμβριο τα μέλη του κόμματος αποφασίζουν ποιος θα ηγηθεί από εδώ και στο εξής του ΚΙΝΑΛ. Φαβορί θεωρείται ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σε τηλεοπτικό του μήνυμα έκανε λόγο για μια ‘Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα‘. Το σύνθημα θυμίζει την προεκλογική υπόσχεση για Αλλαγή με την οποία ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου έφερε το ΠΑΣΟΚ το 1981 στην εξουσία.

Επικριτές προσάπτουν στον Γιώργο Παπανδρέου ότι αποδείχθηκε αδύναμος ηγέτης κατά τη διάρκεια της κρίσης. Εκτός αυτού όμως το όνομα Παπανδρέου εξακολουθεί να ηχεί καλά στα αυτιά πολλών αριστερών ψηφοφόρων. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα τον ψήφιζαν ακόμα και από νοσταλγία. Ιδίως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στηρίζουν τον πρώην πρωθυπουργό. Παράλληλα υπάρχουν εδώ και καιρό σκέψεις για μια νεκρανάσταση του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο προέκυψε το ΚΙΝΑΛ. Κανείς δεν ενσαρκώνει καλύτερα μια αναγέννηση του πάλαι ποτέ ισχυρού λαϊκού κόμματος από ότι ο Γιώργος Παπανδρέου. Γεγονός πάντως είναι πως η υποψηφιότητα Παπανδρέου ταράζει τα νερά στον αριστερό χώρο. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί απειλή για τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναλώνεται σε εσωκομματικές έριδες».

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Λευκός Οίκος: «Ποτέ δεν ήμασταν τόσο κοντά σε ειρηνευτική συμφωνία» ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία
Επικαιρότητα |

Λευκός Οίκος: «Ποτέ δεν ήμασταν τόσο κοντά σε ειρηνευτική συμφωνία» ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λίβιτ μίλησε για τις συνομιλίες για την Ουκρανία εν όψει της επικοινωνίας Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν

Παραίτηση Δοξιάδη: Τα 50 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και η εμπλοκή σε καρτέλ πριν ο «άριστος» Αρίστος υπουργοποιηθεί
Επικαιρότητα |

Παραίτηση Δοξιάδη: Τα 50 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και η εμπλοκή σε καρτέλ πριν ο «άριστος» Αρίστος υπουργοποιηθεί

Η παραίτηση Δοξιάδη κατάφερε να τελειώσει μια και καλή τις επικοινωνιακές εντυπώσεις του ανασχηματισμού. Η υπόθεση με το καρτέλ στα ξενόγλωσσα βιβλία, τα πρόστιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα 50 εκατ. ευρώ απ' το Ταμείο Ανάκαμψης.