Χρηματοοικονομικές «φούσκες» θα δημιουργηθούν καθώς οι επενδυτές αγωνίζονται να κάνουν βιώσιμες συμφωνίες , σύμφωνα με τον Tim Adams, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομίας.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια ενός πάνελ στο Sustainable Future Forum του CNBC την Πέμπτη, ο Adams είπε ότι ήταν αναπόφευκτο ότι η τρέχουσα προσπάθεια προς  ESG θα δημιουργήσει assets που θα υπερβαίνουν τη θεμελιώδη αξία τους.

«Πάντα υπάρχουν φούσκες, είναι ένα μάθημα ιστορίας. Όποιος πιστεύει ότι δεν θα έχουμε είναι αφελής », είπε.

«Σε περιόδους μεγάλου τεχνολογικού ή οικονομικού μετασχηματισμού υπάρχει αναστάτωση, υπάρχουν φούσκες, το βλέπουμε τώρα στις αγορές κρυπτονομισμάτων. To είδαμε στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 όταν όλα εμφανίστηκαν τον Μάρτιο του 2000. Και οι αδύναμες εταιρείες απομακρύνθηκαν και νέες επιχειρήσεις ξεπετάχτηκαν σαν τον φοίνικα. Ναι, θα υπάρξουν φούσκες – υπάρχουν πάρα πολλά χρήματα που κυνηγούν πολύ λίγες συμφωνίες ».

Η ύπαρξη κατάλληλων πολιτικών και ενός ανθεκτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος όταν σκάσει η φούσκα, πρόσθεσε ο Adams, θα επέτρεπε τη συνέχιση των επενδύσεων σε πολλά υποσχόμενες εταιρείες.

«Θα δημιουργήσουμε ένα ενδιάμεσο φάσμα όσον αφορά τη συνέχιση της διοχέτευσης κεφαλαίων σε αυτές τις νέες τεχνολογίες», είπε. «Κάποιες θα αποδειχθεί ότι δεν είναι βιώσιμες και κάποιες θα αποδειχθούν εξαιρετικά βιώσιμες – οι εταιρείες για τις οποίες δεν έχουμε καν ακούσει ακόμη θα είναι η επόμενη Amazon ή η Tesla».

Πράσινη τεχνολογία

Η παγκόσμια αγορά πράσινης τεχνολογίας , αξίας 9,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, αναμένεται να αποκτήσει αξία 41,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2028, σύμφωνα με έκθεση του περασμένου Ιουλίου από την εταιρεία έρευνας αγοράς Fortune Business Insights. Εν τω μεταξύ, μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο από την εταιρεία συμβούλων Roland Berger εκτίμησε ότι τα παγκόσμια έσοδα από την περιβαλλοντική τεχνολογία  πρόκειται να φτάσουν τα 9,4 τρισεκατομμύρια ευρώ έως το 2030.

Η Fiona Frick, Διευθύνων Σύμβουλος της Asset Manager Unigestion, είπε στο ίδιο πάνελ ότι οι επενδυτές που θέλουν να επωφεληθούν από μια πράσινη επανάσταση δεν πρέπει να κοιτάζουν τα σημερινά μεγαλύτερα ονόματα.

«Η ομορφιά της κλιματικής επανάστασης είναι [θα είναι] μια διαταραχή που θα έχει επιρροή σε κάθε τομέα, αλλά σε κάθε τομέα διαφορετικά», πρόσθεσε .

«Έτσι, στην αυτοκινητοβιομηχανία, θα είναι η εμφάνιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στην ενέργεια θα είναι μια αλλαγή στον τρόπο παραγωγής ενέργειας, στην [κατασκευή] θα είναι το πώς παράγουν ένα νέο είδος τσιμέντου. Για κάθε τομέα υπάρχει ένας τρόπος να κάνουν τις επιχειρήσεις τους πιο βιώσιμες…. Αυτό δεν πρέπει να συγκεντρώνεται γύρω από 20 ονόματα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Υπεράκτια αιολικά: Ποιες περιοχές θέτει εκτός το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις ΑΠΕ
Green |

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τα υπεράκτια αιολικά – Τι θα προβλέπει το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ

Ποιες περιοχές δεν περιλαμβάνονται στον «οδικό χάρτη» για τα υπεράκτια αιολικά – Ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον Masdar και Iberdrola για θαλάσσια πάρκα στην Ελλάδα