Οι πάροχοι πρόσβασης στο Διαδίκτυο συλλέγουν «τρομακτικούς» όγκους δεδομένων για τους συνδρομητές τους, διαπιστώνει η αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ.

Ορισμένες εταιρείες καταγράφουν ποιες σελίδες επισκέπτονται οι χρήστες, τι βίντεο βλέπουν, ακόμα και ευαίσθητες πληροφορίες που αφορούν τη φυλετική προέλευση και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters η επικεφαλής της Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) Λίνα Καν.

Το συμπέρασμα προκύπτει από δεδομένα που ζήτησε και έλαβε η FTC από τις εταιρείες AT&T, Verizon Wireless, Charter, Xfinity, T-Mobile και Google (η οποία προσφέρει συνδέσεις οπτικών ινών στις ΗΠΑ), καθώς και από διαφημιστικές εταιρείες που συνεργάζονται με την AT&T και Verizon.

«Η έκθεση διαπίστωσε ότι, ακόμα και στις περιπτώσεις που οι πάροχοι ισχυρίζονται ότι προσφέρουν στους πελάτες ορισμένες επιλογές όσον αφορά το πώς συλλέγονται και χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους, πρακτικά οι χρήστες συχνά εμποδίζονται από το να το πράξουν λόγω σχεδιαστικών αποφάσεων που καθιστούν περίπλοκη, δύσκολη ή σχεδόν αδύνατη την εξαίρεσή τους από τη συστηματική παρακολούθηση» δήλωσε η Καν, η οποία χαρακτήρισε «τρομακτικό» τον όγκο των δεδομένων.

Η Comcast δήλωσε στο Reuters ότι δεν συλλέγει τα ιστορικά περιήγησης στο Διαδίκτυο, ούτε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν οι χρήστες. Η Google και η Verizon αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, ενώ οι υπόλοιπες εταιρείες δεν απάντησαν στο αίτημα του πρακτορείου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
ThreatScene Greece: Ανακοίνωση νέου εξειδικευμένου τμήματος για την ναυτιλία
Τεχνολογία |

«Ασπίδα» από τις κυβερνοεπιθέσεις και στη ναυτιλία στήνει η ThreatScene Greece

«Στην ThreatScene, η αποστολή μας δεν σταματά μόνο στη ναυτιλία. Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το σύνολο των επιχειρήσεων απέναντι στις κυβερνοαπειλές», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Τασιοπούλου

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα οφέλη, το υψηλό κόστος και οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας
Tεχνητή νοημοσύνη |

Μιχάλης Μπλέτσας (MIT): Η AI μου έχει στερήσει τον ύπνο

Ο διοικητής της Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας προσδιόρισε ως ζητούμενο το «να αναπτύξουμε δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να δουλέψουμε με την τεχνητή νοημοσύνη και όχι για την τεχνητή νοημοσύνη»

Επιχειρήσεις: Αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή
Tεχνητή νοημοσύνη |

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή

Τι έδειξε η έρευνα «Technology & Beyond: The impact of AI» που παρουσιάστηκε στο «Future Unfold» της Grant Thornton για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη σχέση τους με την τεχνητή νοημοσύνη