
Αιματηρή καταδίωξη έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και να τραυματιστούν άλλοι επτά: έξι αστυνομικοί και ένας εκ των υπόπτων.
Στελέχη της ΔΙ.ΑΣ, που βρίσκονταν στη Λεωφόρο Θηβών, εντόπισαν ένα λευκό αυτοκίνητο με τρεις επιβαίνοντες το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο.
Έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει ώστε να κάνουν έλεγχο, ωστόσο εκείνος όχι μόνο δεν υπάκουσε, αλλά επιτάχυνε το όχημα.
Ακολούθησε καταδίωξη που συνεχίστηκε στο Χαϊδάρι και κατέληξε στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα.
Εμβόλισαν τις μηχανές
Ο οδηγός του οχήματος, επιχειρώντας να διαφύγει, έπεσε πάνω σε μηχανές της ΔΙΑΣ αλλά και σταθμευμένα αυτοκίνητα στο σημείο, τα οποία υπέστησαν υλικές ζημιές, ενώ έχουν και σημάδια από σφαίρες.
Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός του ύποπτου οχήματος.
Από τα πυρά, παράλληλα, τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας από τους επιβαίνοντες, ενώ ο τρίτος το έσκασε από το σημείο πεζός και διέφυγε στην περιοχή.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έξι αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Δεν έχει γίνει γνωστή η κατάστασή τους.
Οι μηχανές της ΔΙΑΣ έχουν απομακρυνθεί από το σημείο με γερανό, ενώ γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του τρίτου ατόμου.
Ερωτήματα για τις ενέργειες των αστυνομικών
Πάντως, γεννώνται ερωτήματα για τις ενέργειες των αστυνομικών στην αιματηρή συμπλοκή.
Κι αυτό γιατί από τα πρώτα δεδομένα ανακύπτει ότι οι επιβάτες του ΙΧ που επιχείρησαν να εμβολίσουν και να χτυπήσουν τους τέσσερις μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ (σ.σ επέβαιναν σε δύο δίτροχα) δεν είχαν όπλα.
Κι οι αστυνομικοί φέρεται να τους πυροβόλησαν χωρίς να έχουν δεχθεί πυρ και μόνο λόγω των επικίνδυνων ελιγμών τους και της προσπάθειας να τους χτυπήσουν με το όχημα τους.
Βεβαίως όλα αυτά θα διευκρινιστούν από την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης και από το αν υπήρξε ή όχι ανταλλαγή πυροβολισμών.


Latest News

Unicredit: «Πράσινο φως» για την απόκτηση της Banco BPM
Η UniCredit δήλωσε ότι έλαβε αντίγραφο της έγκρισης

Τέμπη: Πότε έρχεται το πόρισμα του ΕΜΠ
Θα ρίξει φως σε κρίσιμα ερωτήματα, κυρίως στο θέμα της πυρόσφαιρας – Τι αναφέρει μία νέα μαρτυρία

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα το Μεγάλο Σάββατο
Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο του Πάσχα για τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ και πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς στην Αθήνα

Η διπλωματία πάνω σε χάρτες – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός, οι αντιδράσεις και τα επόμενα βήματα
Ελληνική και τουρκική διπλωματία μετρούν αντιδράσεις και επόμενα βήματα

Αναπάντεχη η ανθεκτικότητα στην αγορά κρυπτονομισμάτων – Τί αναμένεται για τη συνέχεια
Σε μια αγορά όπου κυριαρχεί η έντονη μεταβλητότητα, θα περίμενε κανείς να δει υπερβολές μετά από τέτοια αναταραχή στις χρηματαγορές. Κι όμως, φαίνεται ότι οι μεγάλοι πάικτες κρυπτονομισμάτων κάτι περιμένουν.

Ομάδα Αλήθειας: «Mαύρο ταμείο» της ΝΔ και του Μαξίμου η Blue Skies
Τα πρόσωπα και η διαδρομή του χρήματος - Νέες αποκαλύψεις

Τους πότιζαν κρασί και τους παγίδευαν - Ρώσοι χάκερς σε Ευρωπαίους διπλωμάτες
Όπως αποκαλύπτει το Politico το κρασί έγινε ο Δούρειος Ίππος των χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε mail Ευρωπαίων αξιωματούχων

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα
Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ρούμπιο: Αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο έκανε σχετικές δηλώσεις στο Παρίσι ύστερα από συνάντηση με Ευρωπαίους και Ουκρανούς αξιωματούχους