Στην πλήρη καταγραφή και αποτίμηση αξίας της δημόσιας ακίνητης περιουσίας προχώρα το υπουργείο Οικονομικών που τρέχει παράλληλα και τους διαγωνισμούς για την παραχώρηση τουριστικών υποδομών σε ιδιώτες.
Τον κατάλογο με τα μεγάλα έργα αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα στο 22ο συνέδριο της Prodexpo.
Επενδυτικά έργα
Ειδικότερα όπως είπε:
-Δρομολογείται η αξιοποίηση των περιφερειακών λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου, η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς, η εκκίνηση των διαδικασιών για την αξιοποίηση της μαρίνας Πύλου και Λευκίμμης Κέρκυρας, και η προετοιμασία του διαγωνισμού για την επανα-παραχώρηση της Αττικής Οδού.
-Είναι ώριμα – προς αξιοποίηση – ακίνητα διαπεριφερειακής εμβέλειας, όπως οι Γούρνες του Νομού Ηρακλείου. Ηδη συμμετέχουν 4 επενδυτικά σχήματα στη διαδικασία αξιοποίησης του περιουσιακού στοιχείου.
-Δρομολογείται η υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου για το Κυβερνητικό Πάρκο στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού, στις πρώην εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ, που αποτελεί μια σημαντική αστική παρέμβαση, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και τον κρατικό προϋπολογισμό.
-Σχεδιάζεται ένα ολιστικό στρατηγικό πλάνο καταγραφής και αποτίμησης της αξίας της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, με στόχο την προστασία, τη διαχείριση και την επενδυτική αξιοποίησή της.
Αλλαγές στο ΤΑΙΠΕΔ
Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στην προσθήκη συμπληρωματικών αρμοδιοτήτων στο ΤΑΙΠΕΔ – και συγκεκριμένα στη Μονάδα Ωρίμανσης Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας – προκειμένου να μπορεί πλέον, πέραν της ανάληψης ωρίμανσης έργων στρατηγικής σημασίας, να αναλαμβάνει τη διενέργεια της διαγωνιστικής διαδικασίας και παρακολούθησης της εκτέλεσης των έργων αυτών. Με αυτό τον τρόπο «επιδιώκουμε την ταχύτερη υλοποίηση, ξεπερνώντας χρονοβόρες διαδικασίες και εμπόδια, έργων στρατηγικής σημασίας, στα οποία περιλαμβάνονται και έργα υποδομών» κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.
Latest News
Οι κυκλικοί συστημικοί κίνδυνοι στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2025
Η Τράπεζα της Ελλάδος εξετάζει πρόσθετους δείκτες για τη δημιουργία και συσσώρευση των κυκλικών συστημικών κινδύνων
Φως στο τούνελ για δάνεια σε ελβετικό φράγκο - Οι λύσεις που προτείνονται
Τράπεζες και κυβέρνηση βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή προκειμένου να βρεθεί μια κοινή αποδεκτή λύση - Πώς «παγιδεύτηκαν» χιλιάδες οικογένειες που δανείστηκαν σε ελβετικό φράγκο
Στην «κούρσα» για τα σπάνια ορυκτά μπαίνει η Ελλάδα – Μετά το γάλλιο ο διαγωνισμός για το αντιμόνιο
Οι ελληνικές σπάνιες γαίες και οι κρίσιμες πρώτες ύλες προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων
ΣτΕ: Ποιοι ιδιοκτήτες θα μπορούν να χτίσουν και ποιοι όχι
15 ερωτήσεις – απαντήσεις για τις οριοθετήσεις των οικισμών, τις βασικές κατευθύνσεις του ΣτΕ για την πολεοδόμησή τους, αλλά και το τι θα ισχύει για τους νεότερους οικισμούς
Από δράπανα μέχρι τόρνους – Στο σφυρί 110 παλιά μηχανήματα των ΕΑΣ
Το Υπερταμείο για τις ανάγκες ανάπτυξης του κυβερνητικού πάρκου στον Υμηττό βγάζει σε ηλεκτρονική δημοπρασία αποχαρακτηρισμένο εξοπλισμό των ΕΑΣ (πρώην ΠΥΡΚΑΛ)
Γιατί η Ελλάδα δεν βγαίνει για περισσότερα κεφάλαια στις αγορές
Πριν λίγες ημέρες, ο ΟΔΔΗΧ «σήκωσε» ένα ποσό της τάξης των 4 δισ. ευρώ, ήτοι το 50% του ποσού που θέλει για το 2025
Η Ελλάδα ψάχνει και για αντιμόνιο - Ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός
Το αντιμόνιο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Κρίσιμων Ορυκτών Πρώτων Υλών της Ε.Ε. - Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού
Στο «χρονοντούλαπο» 392 υποθηκοφυλακεία - Πώς θα γίνονται οι συναλλαγές [γραφήματα]
Η Ελλάδα περνάει σε μια νέα εποχή με λιγότερο χαρτί και περισσότερη ταχύτητα
Εγκρίθηκε από το Ecofin η Αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης – Στο 64% η απορρόφηση
Τι περιλαμβάνει η αναθεώρηση του ελληνικού σχεδίου
Στα 8 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα το 2024
Πώς διαμορφώθηκαν οι καθαρές δανειακές ανάγκες της κεντρικής διοίκησης σε ταμειακή βάση το 20024, σύμφωνα με την ΤτΕ