Oμάδα φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της Σχολής Χημικών Μηχανικών, κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το αργυρό βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οικολογικών-Καινοτόμων προϊόντων διατροφής ECOTROPHELIA EUROPE 2021, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου διαδικτυακά.
Οι φοιτητές εκπροσώπησαν τη χώρα μας με το προϊόν Nutri Salad Bars, που είχε κερδίσει στον αντίστοιχο Εθνικό Διαγωνισμό τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η ελληνική ομάδα, με μία εξαιρετική παρουσία, εντυπωσίασε με το καινοτόμο προϊόν της, γεγονός που αποτυπώνεται στη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε.
Συνολικά, στον Διαγωνισμό συμμετείχαν δεκατρείς ομάδες φοιτητών από ισάριθμες χώρες της Ευρώπης. Η διαγωνιστική διαδικασία αλλά και η τελετή έγιναν και αυτή τη χρονιά εξ αποστάσεως, λόγω της πανδημίας. Τα αναλυτικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Το χρυσό βραβείο, ECOTROPHELIA Europe GOLD, κέρδισε η ομάδα της Δανίας για το προϊόν “Tempty”, υγιεινό, νόστιμο και βιώσιμο προϊόν, που αποτελεί μία εναλλακτική του κρέατος πρόταση, με βάση το μυκήλιο.
Το αργυρό βραβείο, ECOTROPHELIA Europe SILVER, μοιράστηκαν από κοινού δύο χώρες: η ομάδα της Ελλάδας, με το προϊόν “Nutri Salad Bars”, αλμυρή μπάρα δημητριακών με άρωμα Μεσογείου, σε 3 γεύσεις (ελληνική σαλάτα, πράσινη σαλάτα, σαλάτα λαχανικών) και η ομάδα της Γαλλίας με το προϊόν “Butternot”, μία εναλλακτική πρόταση στο βούτυρο και τη μαργαρίνη, φυτικής προέλευσης, χωρίς λιπαρά.
Το ειδικό βραβείο ECOTROPHELIA Special Marketing Prize, κέρδισε η ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου για το προϊόν “Libero”, μη αλκοολούχο λικέρ καφέ, ποικιλίας Arabica, με πλούσιο άρωμα και αφρώδη υφή.
Λόγω της ισοψηφίας στη δεύτερη θέση, δεν δόθηκε χάλκινο βραβείο.
Η διαχρονική και επιτυχημένη συμμετοχή των Ελλήνων φοιτητών, από διάφορα Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, παρά τις εκάστοτε αντιξοότητες, επιβεβαιώνει τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και τις δυνατότητες που υπάρχουν, στοιχεία τα οποία η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων μπορεί να αξιοποιήσει.
Στα 11 χρόνια που ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων διοργανώνει τον Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA, οι ελληνικές ομάδες έχουν καταφέρει να διακριθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο 5 φορές, κερδίζοντας 2 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο βραβεία.
Latest News
Οι 5 προτεραιότητες του νέου οργανισμού του ΟΠΑ
Ο νέος Οργανισμός του ΟΠΑ έρχεται να αντικαταστήσει τον παλαιότερο που ίσχυε από το 1996
Φορολογικές Μεταρρυθμίσεις και Οικονομική Ανάπτυξη: Η καθιέρωση μια νέας Στρατηγικής
Η Ελλάδα αποτελεί ένα νέο παράδειγμα στο οποίο μελετάται η σχέση μεταξύ οικονομικής ανάπτυξης και φορολογικής πολιτικής
Στην 62η θέση παγκοσμίως στην ερευνητική δραστηριότητα το ΕΚΠΑ
Το ΕΚΠΑ ανέβηκε 30 θέσεις στη διεθνή ερευνητική κατάταξη Πανεπιστημίων AD Scientific Index World Top Universities Ranking 2024-2025
Τα αχνά σημάδια ανάκαμψης του δανεισμού – Οι εκτιμήσεις της Oxford Economics για τα επιτόκια
Αν η ΕΚΤ καθυστερήσει τον κύκλο χαλάρωσης η πιστωτική ανάπτυξη θα περιοριστεί, λέει η Oxford Economics
Με «ΑΡΙΣΤΑ» σε όλα τα Κριτήρια Αξιολόγησης πιστοποιήθηκε το ΕΚΠΑ
Για πρώτη φορά το ΕΚΠΑ πιστοποιήθηκε με «Άριστα» σε όλα τα κριτήρια που συνιστούν το πλαίσιο αξιολόγησης
Πού θα είναι το ΑΕΠ και ο πληθωρισμός το 2025-2026; - 22 οίκοι προβλέπουν την ελληνική οικονομία
Τις εκτιμήσεις οργανισμών, τραπεζών και οίκων αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία το 2026 παρουσιάζει για πρώτη φορά η Focus Economics
Με 114 εταιρείες και περισσότερους από 800 φοιτητές οι Ημέρες Καριέρας του ΟΠΑ
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τις Ημέρες Καριέρας 2024 - Τι δηλώνει στον ΟΤ ο πρύτανης
Γιώργος Μπάλτας: Πώς το διαδίκτυο και τα social media επηρεάζουν τις τιμές στην αγορά
Ο Γιώργος Μπάλτας είναι καθηγητής του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάκτωρ της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Warwick της Αγγλίας.
Ορόσημο για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο - Έναρξη Διατμηματικών Μαθημάτων Κινεζικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού
Τα μαθήματα διοργανώνονται από το Ελληνικό Κέντρο Σινολογίας, σε σύμπραξη με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Tα δύο σημάδια της οικονομικής στασιμότητας στην Ευρωζώνη
Σύμφωνα με την Oxford Economics ο ρυθμός αύξησης της ιδιωτικής κατανάλωσης παρέμεινε άτονος