
Οκτώ μήνες μετά το εξιτήριό του, ο Σωτήρης Μπότσαρης, ο οποίος νοσηλεύτηκε για 103 ημέρες στο νοσοκομείο με κοροναϊό, δυσκολεύεται ακόμα να περπατήσει και οι πνεύμονές του λειτουργούν κατά το ήμισυ.
Όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, έδωσε μάχη για 65 ημέρες στην εντατική. «Έφτασα στο μηδέν, τώρα από θαύμα ζω, από τα φάρμακα, δε ξέρω…»
Ο Σωτήρης Μπότσαρης, 35 ετών, είναι πατέρας δύο παιδιών, δεν αντιμετώπιζε έως τότε το παραμικρό πρόβλημα υγείας.
«Όταν μου είπαν να διασωληνωθώ έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου»
«Το πρωί μου έλεγαν πας καλά και το βράδυ μου είπαν Σωτήρη πρέπει να διασωληνωθείς. Εκεί χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια, που λέμε. Έμεινα συνολικά 65 μέρες στην εντατική, από τις οποίες 65 μέρες τις 20 ήμουν σε καταστολή. Είχα και τραχυόστομο μέχρι να βγω από την εντατική για περίπου 60 μέρες. Και μετά ήμουν 20 μέρες στην πνευμονολογική μονάδα για αποκατάσταση. Συνολικά 3,5 μήνες ήμουν στο νοσοκομείο».
Ο κ. Μπότσαρης περιέγραψε στον ΣΚΑΙ το πώς ξεκίνησαν όλα. «Ήμουν στο σπίτι και δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ, δηλαδή όταν ξάπλωνα με έπιανε βήχας, δε μπορούσα να ανασάνω να πάρω αέρα, έβγαινα στο μπαλκόνι για να πάρω ανάσα. Στην αρχή είχα πονοκέφαλο, μετά πυρετό υψηλό, δηλαδή 39, 40 και τις επόμενες μέρες δεν μπορούσα να ανασάνω».
Οι μέρες αγωνίας της συζύγου του
Η γυναίκα του μίλησε, στον ΣΚΑΙ για τις ημέρες αγωνίας που έζησαν μέχρι να νικήσει ο σύζυγός της τον ιό. «Το πρώτο βράδυ που μπήκε στην εντατική και μίλησα με τη γιατρό που τον ανέλαβε, μου είπε χαρακτηριστικά άφησέ μου το τηλέφωνό σου, να σε πάρω πίσω αν γίνει κάτι. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αλλά δε γίνεται τίποτα, ούτε βάζει ούτε βγάζει αέρα, να στο εξηγήσω απλά. Δε δουλεύει καθόλου ο πνεύμονάς του και μπορεί να πάθει ανακοπή καρδιάς».
«Εκείνη τη στιγμή είπα γιατρέ περίμενε να πάρω τηλέφωνο την οικογένειά μου, την γυναίκα μου, την αδερφή μου να τους πω ότι θα διασωληνωθώ και από εκεί και πέρα ο θεός ήξερε», είπε ο κ. Μπότσαρης.
«Τις πρώτες 18 μέρες το μόνο που άκουγα ήταν κρίσιμη και σοβαρή η κατάστασή του. Κρίσιμη και σοβαρή η κατάστασή του, σοβαρά τα πράγματα, θα δούμε δε ξέρουμε. Μετά τη 19η μέρα άρχισε να σταθεροποιείται, τον βοηθούσαν πάρα πολύ αναπνευστικά, δηλαδή το οξυγόνο δε ξέρω αν τα λέω σωστά ήταν στο 100% που του έδιναν», ανέφερε η σύζυγός του.
«Οι πνεύμονές μου λειτουργούν στο 60%»
Αν και νικητής, ο κοροναϊός τον έχει καταβάλει και θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να επανέλθει πλήρως.
Ο ίδιος είπε πως όταν γύρισε από το νοσοκομείο ήταν με καροτσάκι, είχε χάσει 30 κιλά και δεν μπορούσε καν να περπατήσει. «Οι πνεύμονές μου ήταν στο 30% λειτουργίας. Τώρα που μιλάμε μετά από 8 μήνες ακόμη κάνω φυσιοθεραπείες αναπνευστικές. Οι πνεύμονές μου είναι γύρω στο 60% λειτουργίας».
Η σύζυγός του ανέφερε χαρακτηριστικά πως «έπρεπε να μάθει από την αρχή να περπατάει, να τρώει, τα πάντα. Χρειαζόταν βοήθεια για τα πάντα».
Ο Σωτήρης Μπότσαρης όταν νόσησε δεν είχε ανοίξει ακόμη η πλατφόρμα για την ηλικία του. Εμβολιάστηκε όμως μετά, όταν βγήκε από το νοσοκομείο και πλέον βλέπει τη ζωή διαφορετικά.
«Ήμουν από τους τυχερούς που σώθηκα γιατί μέσα στο δωμάτιο είδα ανθρώπους να πεθαίνουν δίπλα μου» τόνισε.


Latest News

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ουκρανία: Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά
Η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί με τρόπο βιαστικό μια εκεχειρία στην Ουκρανία χωρίς να αρνείται τη σχετική διαπραγμάτευση

Σε καθολική αποχή οι δικηγόροι σήμερα – Στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου
Οι δικηγόροι, αντιδρούν στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων με τεκμαρτό τρόπο, που προβλέπεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό – Σε ποιες αλλαγές κατέληξε ο Μητσοτάκης
Ο ανασχηματισμός αναμένεται να ανακοινωθεί έως το μεσημέρι της Παρασκευής - Εκτιμάται ότι αυτή τη φορά θα είναι πιο ευρύς

Δένδιας: Το νέο εξοπλιστικό στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα - Ισχυρότερη άμυνα με «θόλο» και καινοτομία
Ο Νίκος Δένδιας περιέγραψε το αμυντικό σύστημα «Ασπίδα του Αχιλλέα», που θα αποτελείται από πέντε διαφορετικά επίπεδα άμυνας

Ρεκόρ εξαγωγών καυσίμων από τις χώρες του ΟΠΕΚ+
Οι εξαγωγές καυσίμων διά θαλάσσης από τα μέλη του ΟΠΕΚ+ του Κόλπου έφθασαν στο ιστορικό υψηλό του 2024