
Σε πρόσφατη επίδειξη, οι Deutsche Telekom (DT) και την Ericsson έδειξαν πώς η τεχνολογία Low Latency Low Loss Scalable throughput (L4S) μειώνει σημαντικά την καθυστέρηση σε ένα διαδραστικό βιντεοπαιχνίδι που βασίζεται στο cloud.
Πρόκειται για μια προηγμένη λειτουργία 5G που υπόσχεται να προσφέρει την πολυπόθητη καθηλωτική εμπειρία για χρονικά κρίσιμες εφαρμογές όπως το cloud gaming.
Πιο αναλυτικά, η L4S αποτελεί μια προηγμένη λειτουργία των δικτύων 5G, η οποία θα βελτιώσει την ποιότητα της εμπειρίας σε περιπτώσεις χρήσης ευαίσθητων στην καθυστέρηση ή όπου η χρονική διάρκεια αποτελεί κρίσιμο παράγοντα, όπως το cloud gaming και οι εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας/ Εικονικής Πραγματικότητας (AR/VR). Για να απεικονίσουν τα οφέλη του L4S, η Ericsson και η DT κατέγραψαν ένα διαδραστικό παιχνίδι αγώνων με ταχύπλοες βάρκες, που βασίζεται στο cloud, τόσο με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, όσο και χωρίς αυτήν.
Κατόπιν, το καταγεγραμμένο αυτό παιχνίδι αναπαράχθηκε μέσω δικτύου κινητών επικοινωνιών, καταδεικνύοντας τη διαφορά στην εμπειρία παιχνιδιού μεταξύ μιας σύνδεσης 5G που παρέχει τη λειτουργία διαχείρισης χαμηλής καθυστέρησης L4S και μιας σύνδεσης 5G χωρίς αυτήν τη λειτουργία. Τα αποτελέσματα έδειξαν σαφώς ορατές καθυστερήσεις στο παιχνίδι (jitter spikes) χωρίς την ενεργοποίηση της λειτουργίας L4S, ενώ στο παιχνίδι που ενεργοποιήθηκε αυτή η λειτουργία 5G, η πλεύση του ταχύπλοου ήταν ομαλή και ρεαλιστική καθ’ όλη τη διάρκειά του.
Ο Alex Choi, SVP Technology Strategy & Innovation, Deutsche Telekom, δήλωσε: «Η σταθερά χαμηλή καθυστέρηση στα δίκτυα κινητών επικοινωνιών είναι απαραίτητη για τη δημιουργία νέων και συναρπαστικών εμπειριών για τους χρήστες. Μαζί με την Ericsson αποδείξαμε τα μοναδικά οφέλη της διαχειριζόμενης καθυστέρησης με την τεχνολογία L4S για χρονικά κρίσιμες, υψηλής ταχύτητας εφαρμογές μέσω 5G. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας για να προωθήσουμε την υιοθέτηση του L4S για μια συνεπή και επεκτάσιμη παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών 5G και υπηρεσιών που καθίστανται δυνατές μέσω τεχνολογίας κατανεμημένης αρχιτεκτονικής παρυφής δικτύου (edge), τόσο σε προγραμματιστές όσο και στους πελάτες μας».
Ο Per Narvinger, Head of Product Area Networks της Ericsson, αναφέρει: «Αυτό το πρόσφατο ορόσημο στην συνεργασία μας με την Deutsche Telekom δείχνει πώς η τεχνολογία L4S μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση των κρίσιμων από άποψης χρόνου, υψηλής ταχύτητας εφαρμογών σε δίκτυα 5G. Η δυνατότητα εξασφάλισης χαμηλής καθυστέρησης με συνέπεια, αποτελεί βασικό παράγοντα για πολλές νέες υπηρεσίες 5G. Αποτελεί επίσης αναγκαιότητα για την αύξηση των επιδόσεων σε σχέση με το 4G. Συνεπώς, η τεχνολογία L4S θα συμβάλει στο «να ανέβουν επίπεδο» οι υφιστάμενες περιπτώσεις χρήσης 5G, ενώ παράλληλα θα καταστήσει δυνατές νέες εφαρμογές που οι πάροχοι υπηρεσιών επικοινωνιών μπορούν να προσφέρουν στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις».


Latest News

Η Nvidia κράτησε στο... σκοτάδι τους Κινέζους πελάτες της - Τι αποκαλύπτει το Reuters
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Nvidia ενώ γνώριζε τους νέους περιορισμούς εξαγωγών της Ουάσιγκτον δεν ενημέρωσε εγκαίρως τους Κινέζους πελάτες της

Αντιμέτωπη με νέα αγωγή στη Βρετανία η Google - Πιθανές αποζημιώσεις 5 δισ. λιρών
Η μήνυση ασκείται για λογαριασμό όλων των οργανισμών που εδρεύουν στη Βρετανία και που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες διαφήμισης αναζήτησης της Google από την 1η Ιανουαρίου 2011

Η Δικαιοσύνη αναβαθμίζεται ψηφιακά με συστήματα AI
Μέχρι σήμερα, η μετάφραση εκατοντάδων, αν όχι χιλιάδων, σελίδων και η αναζήτηση διαθέσιμων μεταφραστών και διερμηνέων, ειδικά σε κάποιες γλώσσες, προκαλεί σημαντικές καθυστερήσεις

Ξεκινά η υλοποίηση του ελληνικού εργοστασίου τεχνητής νοημοσύνης
Το AI Factory «Pharos» είναι ένα από τα πρώτα δεκατρία «εργοστάσια» Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ευρώπη

Συνεργασία ψηφιακής διασύνδεσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο Digital Realty - Space Hellas
Η συνεργασία Digital Realty - Space Hellas ενισχύει περαιτέρω το δίκτυο της δεύτερης και αναδεικνύει την Κρήτη σε κομβικό σημείο διασύνδεσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Η Nvidia θα «χάσει» 5,5 δισ. καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πωλήσεις chip στην Κίνα
Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης τσιπ H20 σε «έναν υπερυπολογιστή στην Κίνα»

Η TDK φέρνει επανάσταση στη δημιουργική ΑΙ
Η TDK κατέγραψε χρόνους απόκρισης 20 τρισεκατομμυρίων του δευτερολέπτου στη δοκιμή για τη βελτίωση των ταχυτήτων μεταφοράς δεδομένων

Η Ευρώπη θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ αμερικανικής ή κινεζικής τεχνολογίας - Τι είπε αξιωματούχος του Τραμπ
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών Μπρένταν Καρ προτρέπει την Ευρώπη να επιλέξει την εταιρεία Starlink του ίλον Μασκ

Τα... καμάρια της Silicon Valley δεν πλήρωσαν φόρους εκατοντάδων δισ. δολαρίων
Οι κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, γνωστές ως Silicon Six, δημιουργούν κέρδη δισεκατομμυρίων, αλλά «κλέβουν» το δημόσιο ταμείο

Ξεπέρασαν τις 15.000 οι επισκέπτες στη Beyond 2025
Η BEYOND 2025 συγκέντρωσε περισσότερους από 300 εκθέτες από την Ελλάδα και από 10 χώρες