Οι παραγωγοί της κινηματογραφικής ταινίας «Rust» προσέλαβαν μια από τις κορυφαίες δικηγορικές εταιρείες προκειμένου να πάρει συνεντεύξεις από το καστ και το συνεργείο της παραγωγής σχετικά με το τραγικό δυστύχημα που συνέβη κατά τα γυρίσματα με τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσιν η οποία πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον Άλεκ Μπάλντουιν.

Ο ορισμός της Jenner & Block έρχεται λίγες ώρες αφότου ο εισαγγελέας της κομητείας Σάντα Φε δήλωσε στους New York Times ότι «σε αυτό το σημείο, όλα, συμπεριλαμβανομένων των ποινικών κατηγοριών, είναι στο τραπέζι».

Σε μια επιστολή τους προς το καστ και το συνεργείο, που αποκάλυψε το NBC News, οι παραγωγοί του «Rust» ανέφεραν ότι η Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγιεινής στην Εργασία βρίσκεται στη διαδικασία διερεύνησης του θανάτου της Χάτσινς στο χώρο εργασίας.

«Εκτός από τη συνεργασία με τις αρχές, προσλάβαμε μια νομική ομάδα από την Jenner & Block για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τα γεγονότα», ανέφερε η επιστολή. Αποσαφήνισε δε ότι «θα έχουν την διακριτική ευχέρεια σχετικά με το ποιους θα καλέσουν σε συνέντευξη».

«Γνωρίζουμε ότι η αναβίωση αυτής της τραγωδίας θα είναι δύσκολη, αλλά η συμμετοχή σας είναι σημαντική για όλους μας για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε πλήρως τι συνέβη και σας ενθαρρύνουμε να μοιραστείτε την άποψή σας», συνέχισε.

Η επιστολή υπενθύμισε στο καστ και το συνεργείο ότι οι ερευνητές θέλουν οι μάρτυρες να διατηρήσουν οποιεσδήποτε πληροφορίες έχουν σχετικά με την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων των email, γραπτών κειμένων, οδηγιών και των έντυπων εγγράφων.

Ο σερίφης της κομητείας Σάντα Φε, Ανταν Μεντόζα και η εισαγγελέας Μέρι Καρμάκ-Αλτγουις αναμένεται σήμερα Τετάρτη να δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Γεμάτο όπλο

Τα δικαστικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή δείχνουν ότι ο ηθοποιός Αλεκ Μπάλντουιν παρέλαβε ένα γεμάτο με πραγματικές σφαίρες όπλο από τον βοηθό σκηνοθέτη Ντέιβ Χολς ο οποίος υπέδειξε ότι ήταν ασφαλές να χρησιμοποιηθεί λίγη ώρα πριν ο ηθοποιός πυροβολήσει θανάσιμα την Χάτσινς και τραυματίσει τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Το ένταλμα έρευνας που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Σάντα Φε δείχνει ότι ο βοηθός σκηνοθέτη δεν γνώριζε ότι το όπλο ήταν γεμάτο με πραγματικές σφαίρες.

Υπήρχαν επίσης αναφορές ότι το όπλο που σκότωσε την Χάτσινς χρησιμοποιήθηκε από μέλη του πληρώματος για εξάσκηση στόχων με αληθινά πυρά.

Επιπλέον, σύμφωνα με το NBC News αρκετοί εργαζόμενοι του κινηματογραφικού συνεργείου αποχώρησαν από τα γυρίσματα του «Rust» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας, λίγες ώρες πριν γίνει ο πυροβολισμός. Μεταξύ των ανησυχιών τους ήταν και οι πολλές τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις του όπλου που χρησιμοποιούταν στα γυρίσματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα